Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente mogelijk langer op Sportpark Veldwijk en nieuwbouw jeugdopleiding laat nog even op zich wachten

trainingscomplex fct veldwijk hengelo
FC Twente traint mogelijk na de zomer van 2025 ook nog op Sportpark Veldwijk.
Beeld: 1Twente

De hoofdmacht van FC Twente, die nu nog in Hengelo traint, kan volgend jaar zomer nog niet terecht op Het Diekman. Dat betekent mogelijk een langer verblijf op sportpark Veldwijk. En de 'vernieuwbouw' van de FC Twente / Heracles Academie, de gezamenlijke jeugdopleiding van beide profclubs op datzelfde sportpark, loopt ook nog eens forse vertraging op. Volgens de gemeente Hengelo is er echter geen vuiltje aan de lucht: "Samen met de voetbalacademie en FC Twente zijn wij blijvend in gesprek om elkaar zo optimaal mogelijk te ondersteunen."

In mei 2021 tekenden de gemeente Hengelo en de beide clubs al een intentieovereenkomst met als uitgangspunt dat Sportpark Veldwijk de thuisbasis blijft van de gezamenlijke voetbalacademie van FC Twente en Heracles. Op z’n vroegst zou dan medio 2022 kunnen worden begonnen met de bouwwerkzaamheden en zou de vernieuwde accommodatie medio 2023 opgeleverd kunnen worden.

“We streven naar oplevering in de zomer van 2025”

Zou. Inmiddels is het medio 2024 en is er nog geen schop de grond ingegaan. Sterker nog, clubs en gemeente zijn nog altijd in onderhandeling. Een gemeentewoordvoerder wil niet zeggen waar het nog op vast zit, maar volgens haar verlopen de gesprekken constructief: "We hebben samen de hoop dat we binnenkort de gezamenlijke plannen kunnen presenteren. Naar verwachting starten de werkzaamheden begin 2025. Deze nemen waarschijnlijk een periode van 8 à 9 maanden in beslag. We streven naar oplevering in de zomer van 2025."

20240628 Topsportcampus Diekman impressie Reitsema Partners Enschede
Lees ook
Nieuw trainingscomplex niet klaar in zomer 2025: FC Twente moet periode overbruggen

De clubs investeren elk zes miljoen euro in de verbouwing en de gemeente Hengelo draagt 40 jaar lang jaarlijks 115.000 euro bij in de exploitatie. Die betaling gaat overigens pas in op het moment van oplevering van de vernieuwbouw.

'Geen onoverkomelijke problemen'

Volgens gemeente en clubs stelt de vertraging van de werkzaamheden andere verenigingen die gebruik maken van de accommodatie niet voor onoverkomelijke problemen. Trainingen in en om het stadion kunnen - ook tijdens de verbouwing - gewoon doorgang vinden en hetzelfde geldt voor een groot evenement als de FBK Games.

Doorlopend contract

Waar FC Twente-woordvoerder Richard Peters vorige week aan 1Twente liet weten dat het contract van FC Twente met de gemeente Hengelo volgend jaar zomer afloopt, laat de Hengelose gemeentewoordvoerder weten dat dit niet het geval is. Volgens haar is er sprake van een doorlopend contract.

230810 fc twente heracles academie FOTO FRANKLIN VELDHUIS
Precies een jaar geleden waren er namens de gemeente Hengelo al bloemen voor Paul van der Kraan (FC Twente), Dominique Scholten (nu FC Twente, maar toen nog directeur van de jeugdopleiding) en Rob Toussaint (Heracles). Tweede van links de man die de bloemen uitreikte: wethouder Claudio Bruggink.
Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.