Enschede

In Stevenfenne verrijst in het najaar Nieuw Fenne met 32 woningen

Het zijn nu nog twee onaanzienlijk braakliggende stukjes grond. In het najaar begint bouwbedrijf Trebbe op die terreintjes bij het kruispunt Wicher Nijkampstraat/Zweringweg en aan de Tuinbouwstraat met de bouw van twaalf portiekwoningen voor woningcorporatie Domijn en twintig koopwoningen.

DSCF2855
Aan de Tuinbouwstraat is ook nieuwbouw gepland © Henk ten Harkel

De portiekwoningen komen aan de Wicher Nijkampstraat in de wijk Stevenfenne. Voor ’t gemak hebben de initiatiefnemers de nieuwbouw in de wijk Nieuw Fenne genoemd. De flatwoningen zijn bedoeld voor een- en twee persoonshuishoudens. Acht woningen worden 42 m2 en vier woningen 49 m2 groot.

DSCF2850
Het braakliggende terrein op de hoek van de Zweringweg/Wicher Nijkampstraat bouwen Trebbe en Domijn nieuwbouwwoningen © Henk ten Harkel

All electric

Ook hier gaat het om duurzame en dis all electric huizen, goed geïsoleerd en inclusief zonnepanelen en een elektrische warmtepomp. De portiekwoningen worden industrieel gebouwd. Trebbe plaatst kant-en-klare gevels met kozijnen en keramische steenstrips uit de fabriek, zodat er snel kan worden gebouwd en omwonenden minder overlast hebben.

Inschrijven

De bouw begint dit najaar. De nieuwe bewoners krijgen naar verwachting in het voorjaar 2022 de sleutel. Kandidaatbewoners kunnen van zich vanaf augustus inschrijven op de portiekwoningen op www.domein.nl. De woningen worden via loting verhuurd. De huurprijs wordt 633 euro per maand.

Duurzaam en betaalbaar

Trebbe heeft meer pijlen op de boog, want de Enschedese bouwer gaat tegelijkertijd aan de slag met de bouw van twintig duurzame en betaalbare woningen in Nieuw Fenne. Die koopwoningen vanaf ongeveer 210.000 euro zijn inmiddels allemaal verkocht.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.