Twente
Sport
Voetbal
FC Twente

Vaclav Cerny: 'Eindelijk mag ik straks voor een volle Grolsch Veste spelen'

Vaclav Cerny maakt definitief de overstap naar FC Twente. De 23-jarige Tsjechische aanvaller, die nog aan het revalideren is van een begin dit jaar opgelopen blessure, werd afgelopen seizoen gehuurd van FC Utrecht. Vanmorgen zette hij zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de Enschedese club. In de verbintenis is een optie voor nog twee seizoenen opgenomen.

Vaclav Cerny
Vanmorgen zette Cerny zijn handtekening onder een tweejarig contract bij FC Twente. © FC Twente Media

Vertrouwen

“Ik ben heel blij met het vertrouwen van FC Twente”, vertelt Vaclav Cerny. “Ik voel me hier in de omgeving fantastisch thuis en ik krijg van binnen en buiten de club alle steun. Dat geeft me kracht. Het is nu mijn drive om dat terug te geven als ik straks terug ben op het veld.”

Blessure

Cerny herstelt momenteel van de knieblessure die hij op 14 januari opliep in het duel met z'n oude werkgever Ajax. “De stappen die ik maak, voelen goed. Ik train nog in de gym en werk toe naar het moment dat ik op trainingsveld verder ga opbouwen. Ik kan niet wachten om komend seizoen voor het eerst als speler van FC Twente in een volle Grolsch Veste te spelen. Daar kijk ik echt naar uit.”

icon_main_quote_red_glyph

"Ik kan niet wachten om komend seizoen voor het eerst als speler van FC Twente in een volle Grolsch Veste te spelen."

Vaclav Cerny

Streuer: 'Heel bijzonder'

“Het is heel bijzonder dat Vaclav definitief naar FC Twente komt”, vertelt technisch directeur van FC Twente Jan Streuer. “We hadden nooit kunnen denken dat een speler die zo goed aan het seizoen begon als hij, een half jaar later een speler van ons zou worden. Vaclav is nog jong, heeft nog alle kansen en we hebben er alle vertrouwen in dat hij na zijn blessure weer op een heel goed niveau terugkomt, zeker met zijn mentaliteit.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.