1Twente

Werken bij De Waarbeek: 'Dit was mijn leukste stage ooit'

Op stage gaan was nog nooit zo lastig als het afgelopen jaar. Om verschillende redenen, die allemaal met dat vermaledijde virus te maken hadden, durfden werkgevers, scholen en/of leerlingen het niet aan of de stage werd in een vorm gegoten die weinig leerzaam was. Kortom, het wordt weer tijd voor het echte aanpakken. 1Twente-stagiairs Hyke en Stan gaan vier keer op snuffelstage bij Hengelose bedrijven. Nu deel 4. uit de serie Meelopers!

Goochelen en borden wassen

Hyke Nijland en Stan Niemeijer gingen voor de laatste aflevering uit de serie Meelopers! naar De Waarbeek. Stan mocht aan het werk als bediener van enkele attracties, als bordenwasser en toilettenschoonmaker en als goochelaar in het piepkleine Waarbeektheater. Ondertussen filmde z'n klasgenote en medestagiaire Hyke alles. Als beloning mocht Stan aan het eind van de dag natuurlijk een ritje maken in de oudste stalen rodelbaan van Nederland, waarbij de handjes voor het eerst die dag even los mochten.

Enthousiasme

Bij 1Twente Vandaag liet Stan weten dat dit de leukste van de vier stages was: "Niet zo gek natuurlijk, ik ben dol op attractieparken, dus dan ligt het voor de hand dat ik het hier ook geweldig vond. Of er geen groot verschil is tussen de beleving als bezoeker en die als werknemer? Nee, maar ik ben dan ook maar een paar uur aan het werk geweest en kon weinig fout doen. Vooral over mijn enthousiasme en klantvriendelijkheid was men erg tevreden."

Weten welk cijfer Stan kreeg voor z'n stage en hoe zijn goocheltruc uitpakte? Bekijk hieronder de volledige video van zijn stagedag bij De Waarbeek!


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.