Verkeer
Stuur appje
Zoek

Directeur Waarbeek Hengelo verkoopt z’n huis om fors te kunnen investeren

Het kostte directeur Kevin Moespot zijn huis en z’n pensioenpot, maar zijn attractiepark De Waarbeek heeft deze zomer wél vijf nieuwe attracties. “We hebben al genoeg ellende met corona gehad, laten we dit jaar maar eens goed gaan knallen!”

Geld uit eigen zak

In één klap vijf attracties erbij, dat kost natuurlijk een fikse smak geld. “Je mag het best weten, het is geld uit eigen zak. Ik heb mijn huis verkocht en mijn pensioen vernietigd, zodat we hier wat geweldigs kunnen neerzetten. In de hele geschiedenis van De Waarbeek is er nog nooit zoveel gebeurd als de afgelopen maanden." Hij lacht: "Ik zou ons nu wel de Twentse Efteling durven noemen."

Overleven

Moespot verkocht het huis in eerste instantie om met het attractiepark de coronacrisis te overleven. "Maar die tijd zijn we best goed doorgekomen. Daardoor hielden we geld over en dat konden we investeren in de nieuwe attracties. Ik woon nog wel in een huurhuis, maar ik hoop op korte termijn zelf weer een huis te kunnen kopen."

Rupsje Mae

En ook de komende weken en maanden moet er nog veel gebeuren. Het park mag dan op zaterdag 2 april open gaan, dat geldt niet voor alle nieuwe attracties. Toren Theodorus (vernoemd naar Kevins vader), spookhuis Huyze Pelle en de nieuwe waterfietsen worden pas later in het seizoen in gebruik genomen, wél kunnen kinderen eind deze week al genieten van het schommelende schip Rockin Roger en achtbaan Rupsje Mae. “Die nieuwe achtbaan is mijn favoriet. Hij is vernoemd naar mijn jongste dochter, dus dat is wel heel speciaal”, aldus de trotse vader.

Meer veranderingen

Een andere opvallende aanpassing betreft de entree. Die heeft een opvallende makeover gehad, waardoor het park ook vanaf de straatkant heel anders oogt. Verder is de bekende rodelbaan in safarisferen gehuld en is er veel geschilderd. Marketingman én entertainer Maikel Rutgers: “De kleine veranderingen vallen nu nauwelijks op door alle grote veranderingen in het park, maar ze zijn wel heel belangrijk.”

Geen prijsstijging

Waar sommige parken na twee zware coronajaren de entreeprijzen laten stijgen, doet De Waarbeek niets op dat vlak. Moespot: “Voor 15,50 euro kun je genieten van alle attracties met onbeperkt eten en drinken inbegrepen, net als vorig jaar, geweldig toch!?”

Still de meelopers 2021 06 22 091821 gkat
Lees ook
Werken bij De Waarbeek: 'Dit was mijn leukste stage ooit'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.