Hengelo

Burgemeester Schelberg opent eerste Twentse zadenbieb

De Hengelose zadenbieb wordt vandaag geopend door burgemeester Sander Schelberg. De zadenbieb is gevestigd in Bibliotheek Hengelo aan de Beursstraat. Behalve boeken, magazines en muziekdragers kun je vanaf nu ook bloemen- en groentezaadjes ‘lenen’ in de Hengelose bieb.

Zadenbieb
Behalve boeken, magazines en muziekdragers kun je vanaf nu ook bloemen- en groentezaadjes ‘lenen’ in de Hengelose bieb. © Bibliotheek Hengelo

Oproep

Na een oproep enkele maanden geleden leverden veel mensen diverse soorten bloemen- en groentezaden in bij de bibliotheek. Met een groep vrijwilligers zijn al deze zaadjes verpakt in 4.000 kleine envelopjes. Iedereen kan deze kleine zakjes met zaden vanaf nu ‘lenen’. Helemaal gratis, met maar één leenregel: wie zaden haalt, brengt aan het eind van het seizoen ook zaden terug.

icon_main_info_white_glyph

Opening

Vrijdag om 15.30 is de opening in de bieb aan de Beursstraat 34 door burgemeester Schelberg samen met leerlingen van het IKC Titus Brandsma. Info: www.zadenbiebtwente.nl voor zaai-instructies.

Cadeau

De zadenbieb is het maatschappelijke cadeau van de Natuur- en MilieuRaad Hengelo, ter gelegenheid van hun 50-jarig jubileum. Het is een mooie samenwerking geworden tussen de Natuur- en MilieuRaad Hengelo, Groei- en Bloei afdeling Hengelo, Vereniging van Volkstuinders Delden, De Groene Loper Hof van Twente en Stads Landbouw Hof van Twente en de bibliotheken in Hengelo en Goor.

Nieuw in Twente

Het fenomeen zadenbieb zag een paar jaar geleden het levenslicht in Friesland en bleek daar een groot succes. De bibliotheken van Hengelo (Beursstraat) en Goor haken nu ook aan en willen de zadenbieb volgend jaar uitrollen over bibliotheken in de Hasseler Es, Oldenzaal, Diepenheim, Markelo en Delden. Zo wordt tuinieren op een laagdrempelige manier toegankelijk voor iedereen, aldus de kartrekkers.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.