Enschede

Politie slingert scooterrijders op de bon in centrum Enschede

De politie is donderdagavond streng opgetreden tegen scooterrijders in het centrum van Enschede. Zo werd in de Raadhuisstraat tussen het Ei van Ko en het Van Heekplein een onbekend aantal bestuurders van scooters en brommers staande gehouden en bekeurd omdat zij tegen de regels in tussen het winkelend publiek door reden. Daarnaast werden voertuigen ter controle op een eventuele ongeoorloofde maximumsnelheid op een rollerbank gezet.

433835 scooterr
Ongelukken
De actie van donderdagavond volgt op de aanhoudende irritatie en discussie over overlast door rijdende scooters en elektrische bezorgfietsen in de binnenstad van Enschede. Vorige week veroorzaakten scooterrijders twee ongelukken met letsel in de stad. Die incidenten leidden afgelopen maandag in de gemeenteraad tot de toezegging van burgemeester Onno van Veldhuizen dat er een parkeerverbod voor scooters in de binnenstad zal worden ingevoerd.

Inbeslagname

Voor VVD-raadslid René Kreeft volstaat een parkeerverbod alleen niet. Hij pleit voor een strenge handhaving door politie en opsporingsambtenaren (boaâs) van overtredingen door scooterrijders en bestuurders van snelle maar stille elektrische (bezorgd)fietsen. Ook wil de liberaal hoge boetes tot mogelijk 1000 euro voor de overlastplegers en dringt hij aan op inbeslagname van scooters en fietsen als bestuurders in overtreding zijn.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.