Hengelo

ROC-studenten maken ontwerp marktplein klimaatadaptief en winnen award

Team Twente van het ROC van Twente heeft tijdens de finale van de landelijke bouwontwerpwedstrijd SMARTCirculair 2021 voor mbo-instellingen een special award gewonnen. De studenten werkten als één multidisciplinair team samen aan het herontwerp van het Marktplein in Hengelo.

Studenten van opleidingen van bouw, infra, elektrotechniek en communicatie werkten maandenlang samen om het ontwerp van landschapsarchitect Wim Voogt meer klimaatadaptief te maken. Daarin zijn zij volgens de jury prima geslaagd. Zo hergebruikten ze stoeptegels en staal uit de omgeving.

Volgens juryvoorzitter Ruud Koornstra lagen alle teams heel dicht bij elkaar dit jaar. "Drie juryleden kennen het Marktplein in Hengelo en waren het erover eens dat daar iets moet gebeuren. De studenten hebben in het ontwerp circulariteit geïntegreerd. Dat is heel goed gelukt. En heel mooi om te horen dat in oktober de schop al de grond in gaat.”

20201205 marktplein detorenkamer van boven screenshot8
De Torenkamer is het ontwerp van OKRA landschapsarchitecten. ROC-studenten bekeken hoe ze het ontwerp klimaatadaptief kunnen maken. © OKRA landschapsarchitecten

"Supergaaf"

Max, één van de teamleden is blij met de special award. “Het presenteren was heel spannend, maar nu is er ontlading en valt alles van me af. Ik kijk terug op een leuk en nieuw project, dat me echt de praktijk heeft laten zien. Je leert hier zoveel van. Het is niet alleen het ontwerpen, maar ook alles wat daar omheen hangt.”

Laura zegt: “De andere scholen hadden ook mooie ontwerpen, maar ik dacht wel dat we kans maakten iets te winnen. Supergaaf om samen te werken met studenten van verschillende opleidingen.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.