Hengelo

Bloembinderij Rick Vlieghuis eerste duurzame bloemist van Hengelo

Een feestelijk moment voor Bloembinderij Rick Vlieghuis uit Hengelo. Deze week ontving de winkel, gelegen aan de Willem de Merodestraat, een zilveren duurzaamheidscertificaat van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Het is de eerste bloemist in Hengelo die zo'n duurzaamheidscertificaat krijgt. Bloembinderij Rick Vlieghuis Hengelo
Bloembinderij Rick Vlieghuis uit Hengelo ontving deze week een zilveren duurzaamheidscertificaat van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist © Fleurop

"Kroon op ons werk"

“Geweldig”, reageert Rick Vlieghuis enthousiast. “Dit certificaat is de kroon op ons werk, want je krijgt het niet zomaar. Eigenlijk was het voor mij niet meer dan logisch dat we dit certificaat moesten behalen. Als bloemist werk je dagelijks met producten uit de natuur, als we ook in de toekomst willen genieten van bloemen, moeten we zuinig met de aarde omgaan.”

"Een groot deel van de bloemen die je verkoopt moet duurzaam geteeld zijn," zegt Vlieghuis. "Daarnaast moet je bedrijfsvoering duurzaam verlopen. Zo scheiden we afval, verminderen we ons energieverbruik en gebruiken we geen chloor meer, maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen."

icon_main_quote_red_glyph

"We scheiden afval, verminderen energieverbruik en gebruiken geen chloor meer, maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen."

Bloemist Rick Vlieghuis

Duurzaam ondernemen

Met het keurmerk, een initiatief van Stichting Milieukeur, kunnen bloemisten laten zien dat ze duurzaam ondernemen. Afhankelijk van de criteria waaraan een ondernemer moet voldoen, krijgt de bloemist een bronzen, zilveren of gouden certificaat.

De eisen voor het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist komen tot stand in samenwerking met onder meer milieuorganisaties, koepelorganisaties, telers, veiling en groothandels. In Nederland zijn inmiddels 160 bloemisten gecertificeerd met de Barometer Duurzame Bloemist.

Vorig jaar kreeg Speciaalzaak Thuys bloemen uit Boekelo ook een zilveren keurmerk.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.