OmArm Enschede

85 mille extra voor kinderactiviteiten

Enschede trekt extra geld uit voor organisaties die kinderactiviteiten of -programma’s willen aanbieden. Die moeten dan wel bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, die allemaal moeten kunnen meedoen, ongeacht de financiële thuissituatie.

Kind Ernst Bergboer
Gelijke kansen, in welke wijk je wieg ook stond © Ernst Bergboer

De subsidieregeling ‘Kinderen in hun kracht, Enschede 2021’ is bedoeld als aanvulling op de al bestaande maatregelen om alle kinderen in de stad gelijkwaardiger toekomstkansen te bieden. De subsidie moet ieder jaar worden opgenomen in de gemeentebegroting. Dit jaar is een bedrag van maximaal 85.000 euro beschikbaar gesteld.

(On)gelijke kansen

Voor buitenschoolse kinderactiviteiten moeten ouders vrijwel altijd hun portemonnee trekken. Niet alle ouders kunnen dat. Voor veel kinderen is dat een drempel om mee te kunnen doen. Dat heeft gevolgen: de ene groep kinderen heeft allerlei kansen om ervaringen op te doen en zich te ontwikkelen, een andere groep heeft die veel minder of niet.

icon_main_quote_red_glyph

…dat deze kinderen positieve levenservaringen kunnen opdoen, die hun leefwereld verrijken en waarin zij zich persoonlijk kunnen ontwikkelen, ongeacht het inkomen van hun ouders.

Uit de inleiding van de subsidieregeling ‘Kinderen in hun kracht’

‘Kinderen in hun kracht’ moet die verschillen tussen kinderen verkleinen. De subsidie is onderdeel van het programma ‘Rondkomen met je inkomen’, waarmee Enschede probeert stadsgenoten met een smalle beurs te ondersteunen.

Subsidie voor clubs en verenigingen

De meeste maatregelen om gezinnen met weinig inkomen te ondersteunen zijn individueel en moeten zelf worden aangevraagd. Deze extra subsidie is bedoeld om clubs, verenigingen en organisaties te helpen kinderactiviteiten aan te bieden die voor iedereen toegankelijk zijn.

De subsidie kan al worden aangevraagd. De conceptverordening, waarin de kaders en voorwaarden zijn opgenomen, is ook te vinden op de gemeentelijke website.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.