Hengelo
Beckum
112

Autodief stoot zich tweemaal aan exact dezelfde steen

Politieagenten hebben maandag met hun dienstauto een gestolen Fiat 500 de sloot ingeduwd tussen Hengelo en Beckum. De bestuurder van de Fiat, een 63-jarige man uit Deventer, was al eens eerder aangehouden voor diefstal van precies dezelfde auto.

Gps-tracker

Dief en eigenaar kennen elkaar volgens de Duitse politie niet. Dat hij twee keer tegen de lamp liep, heeft te maken met de gps-tracker in de auto, waardoor het voertuig altijd op te sporen is. De dief heeft hier duidelijk geen weet van gehad. De Fiat 500 is eigendom van een Gronause vrouw. De vorige diefstal vond plaats in haar woonplaats; ditmaal werd de auto ontvreemd vanuit Ochtrup.

'Aangetikt'

Volgens politiewoordvoerder Chantal Westerhoff is de man een bekende van de politie. Over de achtervolging zegt ze: "Het was duidelijk dat meneer niet ging stoppen. Tijdens de achtervolging was hij ook al een keertje aangetikt, zoals dat heet, maar dat had geen resultaat. Toen is dus voor deze oplossing gekozen. Ik heb begrepen dat het uiteindelijk met een snelheid van zo'n 40 kilometer per uur was, dus dat viel mee. Er is een klein risico genomen, maar de collega's wisten precies wat ze deden. Ze kenden de omgeving, er waren geen bomen, het was buiten de bebouwde kom en er reden geen fietsers op dat moment."

Uitleveringsbevel

Dat de Deventernaar meer politiemensen bezig hield, bleek wel uit het feit dat binnen no time meerdere eenheden ter plaatse waren. De man, die een fors strafblad blijkt te hebben, is nog kort nagekeken door ambulancepersoneel, maar kon vervolgens worden meegenomen. Hij zit vast. De Duitse politie onderzoekt de diefstal verder. Er komt een internationaal uitleveringsbevel.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.