Enschede

Weekend in Enschede: speelgoedbeurs, Schuifdeurtheater en Heerlijcke Vintage

Dit weekend is er weer veel te doen in Enschede en omstreken! 1Twente heeft het leukste op een rijtje gezet. Fijn weekend!

439863 857401 1
Redactie | 1Twente
Schuifdeurtheater
Vrijdag organiseert Café de Pimpelaar het Schuifdeurtheater. Een initiatief waarbij je mee kunt spelen of lekker kunt toekijken. Doe je naam in de pot en je kunt een rol krijgen in een scène. De avond is van 20:00 tot 23:00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Café de Pimpelaar is te vinden op de Oude Markt 22.

Tijd Zat
Poëtisch cabaret over de vaders van ooit, nu en de vaders die zij zelf ooit zullen zijn. Dat is de gedachte achter de voorstelling die vrijdag in het Vestzaktheater plaatsvindt. Cabaretiers-duo Bovenste Knoopje Open brengen die avond een ode aan intimiteit, praten over nieuwsgierigheid naar de ander en over het luisteren en doorgeven.Kaarten voor de voorstelling kosten 10 euro (8 euro voor studenten). De voorstelling begint om 20:30 uur en het Vestzaktheater is te vinden aan de Walstraat 35.
Meer info: https://www.hetvestzaktheater.nl/programma/15496/bovenste-knoopje-open/tijd-zat/

Speelgoedbeurs
In de Twentsche Foodhal staat zaterdag de speelgoedbeurs op het programma. Lego, poppen, computerspellen en bordspellen zijn zomaar een paar voorbeelden van wat je daar kunt halen. De toegang is gratis. Wel betaal je bij de kassa een toeslag van 10% over je aankopen. Die toeslag is er om de kosten van de organisatie te dekken en als bijdrage voor het goede doel. Dit jaar is er gekozen voor het goede doel Ekiko.
De beurs is van 14.30 uur 16.00 uur. De Twentsche Foodhal vind je aan de Hoge Bothofstraat 45 en voor 1,50 euro mag je drie uur parkeren.

Fiep heeft haast (3+)
Zondag staat de voorstelling Fiep heeft haast op het programma van Concordia. Fiep heeft haast is een beeldende, muzikale voorstelling voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar. De voorstelling gaat over haast, het verkeer en tijd nemen om iets werkelijk te zien. De voorstelling begint om 11:00 uur en vindt plaats in Concordia aan de Oude Markt 15. De entree is 10 euro.
Meer info over de voorstelling op: https://www.concordia.nl/theater/fiep-heeft-haast-3-2-ater-sanne-zweije/10-11-2019-11-00
Heerlijcke Vintage Enschede
Zondag is de Heerlijcke Vintage in de Performance Factory (voorheen de Polaroidfabriek). Naast eten uit de foodhal, kun je vooral vintage kleding kopen. De markt duurt van 12:00 tot 17:00 uur. De entree is 2,50 euro en de Performance Factory is te vinden aan de Hoge Bothofstraat 49.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook