Hengelo

Tien woningen op plek van afgebrande Moeder Teresakerk

In de nacht van 7 op 8 juli 2019 werd de Moeder Teresakerk aan de Meijersweg door brand verwoest. Nu, bijna twee jaar later, maakt de gemeente Hengelo bekend dat er op het terrein tien woningen komen. Voor de bouw heeft parochie De Goede Herder, nog altijd eigenaar van de grond, Ramdhani Vastgoed bereid gevonden een plan te maken. Het college van B en W stemt hier nu mee in.

Moeder teresakerk brand 2019 foto indebuurt
In de nacht van 7 op 8 juli 2019 werd de Moeder Teresakerk aan de Meijersweg door brand verwoest. © Indebuurt Hengelo

Leegstaande PKN-kerk

Na de brand heeft de rooms-katholieke parochie de Goede Herder in de leegstaande PKN-kerk in de Berflo Es een nieuw onderkomen gevonden. Er hoeft dus geen nieuwe kerk gebouwd te worden aan de Meijersweg. De parochie wil deze locatie, op de hoek met Het Kotte, graag herontwikkelen met woningbouw. De gemeente staat hier positief tegenover.

Twee-onder-één-kap

Ontwikkelaar Ramdhani Vastgoed heeft een plan gemaakt voor dit terrein. Daarbij wordt de naastgelegen parkeerplaats meegenomen. In overleg met de gemeente Hengelo is gekozen voor tien levensloopbestendige twee-onder-één-kap woningen; alle woningen krijgen een woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Omgevingsvergunning

De volgende stap is dat de ontwikkelaar een stedenbouwkundig plan maakt en de noodzakelijke planologische onderzoeken verricht. Vervolgens dient de ontwikkelaar een aanvraag in voor een omgevingsvergunning. Als die vergunning onherroepelijk is geworden, kan de schep de grond in.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.