Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

JOUW Wonen bouwt zeven woningen op locatie voormalige Martinusschool Losser

Losser 20240322
vlnr Henk Wiggers, Jan Engels, Tessa Hartmann, Marko Hartmann
Beeld: Gemeente Losser

Op de locatie van de voormalige Martinusschool, gelegen op de hoek van de Zweermanstraat en Enschedesestraat in Losser, zal JOUW Wonen zeven nieuwe woningen gaan bouwen.

Het terrein, waar voorheen de Martinusschool stond, onderging in 2019 een sloopprocedure. Na deze sloop werd het terrein gereedgemaakt voor bebouwing, waarna het gemeentebestuur een plan goedkeurde voor de ontwikkeling van zeven betaalbare koopwoningen. Dit initiatief kwam voort uit de behoefte aan nieuwe woningen in de omgeving en het streven naar het gebruik van beschikbare ruimte voor stadsontwikkeling.

De selectie van JOUW Wonen als ontwikkelaar voor dit project volgde na een openbare verkoopprocedure, waarbij diverse marktpartijen de kans kregen om plannen in te dienen en biedingen te plaatsen. Het voorstel van JOUW Wonen, dat blijk gaf van hun toewijding aan betaalbare woningbouw en stedelijke vernieuwing, werd uiteindelijk geselecteerd.

“Er komen twee blokken met woningen. In het plan hebben we de stijl van de omliggende straten en woningen meegenomen. De prijzen voor de woningen liggen onder de €300.000. We verwachten de verkoop in april of mei te kunnen starten”, aldus Henk Wiggers van JOUW Wonen.

20231204 zweermanstraat blok van vier
Toekomstige woningen aan de Weermanstraat in Losser
Beeld: JOUW wonen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.