Sport
Voetbal
FC Twente

Jeffrey de Visscher toegevoegd aan technische staf FC Twente

Jeffrey de Visscher maakt vanaf komend seizoen deel uit van de technische staf van FC Twente. Hij gaat zich vooral bezighouden met de individuele begeleiding van spelers, het onderhouden van de contacten met de academie en met de verwerking van data.

Jeffrey de Visscher 3 foto Justin Sangers FC Twente Heracles Academie 2
Jeffrey de Visscher © Justin Sangers - FC Twente/Heracles Academie

Verdere professionalisering

De Visscher, oud-speler van FC Twente, is al een aantal jaren werkzaam bij de academie van de club. "Ik ben blij dat ik deze stap ga maken," laat hij via het officiële clubkanaal weten. "Sinds 2015 heb ik verschillende teams van de academie getraind, de laatste jaren in combinatie met het trainerschap bij amateurclub Achilles ’12. Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan de verdere sportieve ontwikkeling van FC Twente. Het is altijd mijn wens geweest om fulltime bij een eredivisieclub aan te slag te gaan. Dat dit bij FC Twente kan maakt het extra mooi.”

Technisch directeur Jan Streuer laat weten dat het aanstellen van een extra assistent een stap in de verdere professionalisering van de Technische Staf is. "Het is mooi dat we die functie met Jeffrey de Visscher hebben ingevuld. Hij is jarenlang trainer geweest bij de academie en heeft daar veel ervaring opgedaan. Hij is daardoor ook goed op de hoogte van de werkzaamheden bij FC Twente. Naast dat hij veel individuele trainingen gaat verzorgen, gaat hij een belangrijke rol spelen tussen de FC Twente/Heracles Academie en de club, daarvoor is hij uitermate geschikt.”

icon_main_quote_red_glyph

"Het is altijd mijn wens geweest om fulltime bij een eredivisieclub aan te slag te gaan. Dat dit bij FC Twente kan maakt het extra mooi.”

Jeffrey de Visscher

Verbeteren

Trainer Ron Jans gaf vorige week in een interview met 1Twente al aan dat de staf misschien uitgebreid zou worden. "De mogelijkheid bestaat ook dat er een assistent bijkomt," zei hij toen. "Om nog meer te individualiseren, het contact met de jeugd, individueel trainen. Zo zijn we constant bezig met dingen afstemmen en te verbeteren."

Geschiedenis bij FC Twente

De Visscher heeft als voetballer ook een geschiedenis bij de club. Zo doorliep hij zelf de jeugdopleiding van FC Twente en schopte hij het tot het eerste elftal. In het seizoen 2000/2001 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. Sinds 2012 is hij jeugdtrainer bij de Academie.

Bon Boys

Zijn nieuwe aanstelling heeft ook gevolgen voor voetbalclub Bon Boys uit Haaksbergen. De Visscher zou volgend seizoen aan de slag gaan als hoofdtrainer van de tweedeklasser, maar kan dat niet combineren met zijn nieuwe functie als assistent-trainer bij FC Twente.

Jeffrey de Visscher 2 foto Justin Sangers FC Twente Heracles Academie
Jeffrey de Visscher © Justin Sangers - FC Twente/Heracles Academie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.