Twente
Enschede
Sport
Voetbal
FC Twente
Video

Regen verandert Sander Boschkertoernooi bij FC Twente in karaokemiddag

Het Sander Boschkertoernooi viel woensdagmiddag letterlijk in het water. Doordat de regen met bakken uit de hemel viel, moesten de voetbalactiviteiten op het veld worden geschrapt. Wat volgde was een muzikale middag op de tribunes van De Grolsch Veste.

Het plezier was er niet minder om bij de cliënten van de Twentse Zorgcentra, die allemaal hadden uitgekeken naar het jaarlijkse toernooi. Al helemaal omdat het vorig jaar niet door kon gaan vanwege corona. Dit jaar werd naarstig gezocht naar een vorm om de voetbalmiddag toch door te laten gaan. En die werd gevonden.

Vaccinatie

In plaats van het traditionele voetbaltoernooi op het Trainingscentrum in Hengelo, waarbij de cliënten teams vormen met de spelers van FC Twente, werd dit jaar uitgeweken naar het stadion. Vanwege corona konden de spelers nog even niet meedoen. Maar omdat de bewoners van de verschillende zorginstellingen hun vaccinatie inmiddels hebben gehad, mochten zij wel aantreden. Dat de spelers zelf niet in actie mochten komen, weerhield ze er trouwens niet van om de deelnemers een hart onder de riem te steken. De selectie sloot het seizoen woensdag af met een gezamenlijke lunch in het stadion en dat gaf ze gelegenheid om vanaf de tribunes wat mentale support te leveren.

Sander Boschkertoernooi 2021 2 still
Meteen na de aftrap viel de regen met bakken uit de hemel © Still video

Voetbalspellen

De wedstrijden werden verruild voor verschillende voetbalspellen die verspreid stonden over de grasmat. Alle zorglocaties vormden een eigen team, zodat ze in een bubbel konden aantreden. Maar Ron Jans en Sander Boschker hadden de aftrap nog maar net verricht, of het weer gooide roet in het eten. Keiharde regenbuien maakten nog voor er goed en wel was begonnen, een einde aan het toernooi. Met zoveel water op het veld, kan de grasmat flink beschadigd raken. En dus moest er snel geschakeld worden door de organisatie.

Het werd uiteindelijk een muzikale middag op de tribune, waarbij de verschillende teams allemaal een liedje mochten aandragen voor een gezamenlijke karaoke. Het zorgde voor een gevarieerd aanbod van, K3 tot Abba.

Sander Boschkertoernooi 2021 5 still
Er werd vol overgave gezongen in De Grolsch Veste woensdagmiddag © Still uit video

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.