Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente treft Zweedse tegenstander in voorronde Conference League

UEFA Conference League loting 2023 ©UEFA
Beeld: UEFA

De tegenstander van FC Twente in de 2e voorronde van de Conference League is bekend. Bij de loting in het Zwitserse Nyon is het Zweedse Hammarby IF uit de koker gekomen. De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 27 juli en 3 augustus. Het is de eerste keer dat de ploegen elkaar treffen in Europees verband.

Hammarby IF

Hammarby Fotboll is een voetbalclub uit de Zweedse hoofdstad Stockholm. De club speelt op het hoogste niveau, de Allsvenskan, waar ze momenteel negende staan. Hammarby heeft een fanatieke harde kern onder de supporters en staat bekend om zijn groene en witte clubkleuren. In het verleden heeft één speler voor zowel FC Twente als Hammarby gespeeld en dat is Kennedy Bakırcıoğlu. Bij de Zweedse club herkennen we twee oud-eredivisiespelers: Shaquille Pinas (oud- ADO Den Haag) en middenvelder Tesfaldet Tekie (oud-Fortuna Sittard en oud-Go Ahead Eagles)

icon_main_info_white_glyph

Conference League

In totaal doen er dit jaar 178 clubs mee aan de Conference League. Daar blijven er, na de kwalificatierondes in juli en augustus, veertig van over in de poulefase. Deze ronde van het derde toernooi in Europa gaat op 21 september van start.

Tweede poging

Onder nieuwe hoofdtrainer Joseph Oosting, die Ron Jans vervangt, moeten drie rondes worden overleefd om het hoofdtoernooi van de Conference League te bereiken. Vorig seizoen eindigde het Europese avontuur in het zicht van de haven en strandde FC Twente in de play-offs tegen de latere finalist Fiorentina.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.