Enschede
Video

De hondenpoep- en afvaloverlast verpest het vernieuwde Van Heekpark

Het Van Heekpark heeft veel overlast door zwerfafval en loslopende honden. De bezoekers die zich misdragen worden hierop aangesproken, maar luisteren er helaas niet naar. Parkbeheerder Gerard Oude Vrielink toont het gerestaureerde park en vertelt over de overlast.

Restauraties

Het park werd onder anderen gerestaureerd omdat er veel wateroverlast was, maar ook vanwege de droge zomers. Bomen en planten konden daardoor niet goed groeien en de paden stonden regelmatig onder water.

Sommige van die paden zijn daarom niet alleen vernieuwd, maar ook wel 50 centimeter verhoogd. De wateroverlast is opgelost door het water op een andere manier af te voeren.

Vorig jaar september werd begonnen met de aanpak van de paden. Maar de restauratie van het park werd al veel eerder ingezet. De parkeerplaats bij de tennisclub werd bijvoorbeeld vijf jaar geleden al opgeknapt.

De paden zijn klaar en de hekken rondom het park zijn bijna geplaatst. Toch willen de beheerders nog meer doen. Er komen nog fietsstallingen bij de ingang en er worden nog twee extra padelbanen aangelegd.

Overlast

Het Van Heekpark heeft een hondenuitlaat plaats (HUP) die volgens Oude Vrielink onvoldoende wordt gebruikt. Als je door het park heen loopt zie je veel onaangelijnde honden en in sommige gevallen ook hondenpoep achterlaten. In het Van Heekpark is dit verboden, maar er is geen controle op.

De hekken rondom het park worden nog afgemaakt. Zo snel de hekken zijn geplaatst, komen er borden bij de ingangen. Op deze borden wordt er duidelijk aangegeven dat loslopende honden verboden zijn. Hiermee probeert de parkcommissie de overlast in de kiem te smoren. Mochten de borden niet genoeg helpen, dan wordt gecontroleerd.

Naast de loslopende honden is er nog een probleem: zwerfafval. De afval wordt niet in de daarvoor bestemde bakken gegooid. Daarom komen er nog meer en nog grotere afvalbakken.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.