Enschede
Sport
Video

Eigenaar AngeloGym: “Het gaat niet alleen om sporten.”

Centurion, de nieuwe sportschool van AngeloGym in Enschede is nog steeds niet in gebruik. De bedoeling was om het pand 1 september 2020 te openen. Het coronavirus gooide roet in het eten. Alle sportscholen moesten dicht. Buiten sporten is inmiddels toegestaan, maar financieel gezien is dat lang niet genoeg om AngeloGym in de benen te houden.

Angelo Meola, eigenaar van AngeloGym, staat er financieel niet best voor. Hoewel Angelo het nieuwe pand Centurion heeft geopend, betaalt hij naast de huur voor het nieuwe pand, ook die van zijn oude pand nog door. “Vorig jaar zou de eerste locatie verkocht worden. Dat is niet doorgegaan. We zitten aan beide locaties gebonden.”

Daarnaast had Angelo een eigen winkel. Zijn winkel met sportspullen en kleren heeft hij moeten sluiten. De winkel opende de deuren op 1 maart 2020, maar moest drie maanden later alweer dicht. De inkomsten waren onvoldoende om zijn winkel te redden. Angelo verplaatste al zijn sportspullen en kleren uit de winkel naar zijn huidige gym Centurion. “2020 was een extreem jaar”, voegt Angelo toe.

Niet alleen om te sporten

Hoewel een sportschool geassocieerd wordt met sporten doet AngeloGym meer. “Mijn vrouw is een zorgprogramma gestart. Dit houdt in dat jongeren met problemen bij ons terecht kunnen, zodat wij de jongeren kunnen steunen waar dat nodig is. We proberen het zorgproject te integreren in de sportschool.” En dat is gelukt. “We hebben ouders die ons vertellen dat hun kind weer naar school durft te gaan mede door het zorgproject. Dat geeft een heel mooi gevoel.”

Blijven hopen

“We hebben we er veel tijd en energie hebben ingestoken. Het is een vechtschool, dus we knokken door.” Opgeven is pas een optie als het echt niet meer anders kan volgens Maelo. “Als we nog maanden dicht blijven, dan ontkomen we er niet meer aan. Dan is het gewoon afgelopen.”

Steun

Oude en nieuwe leden steken AngeloGym een hart onder de riem. “Het is hartverwarmend hoeveel mensen om ons denken. Mensen sloten een abonnement bij ons af, ondanks dat we gesloten waren. De crowdfunding kwam ook uit het niets. Het doel was om 25.000 euro te behalen. Uiteindelijk is er 5000 euro ingezameld. Het doel is niet behaald, maar elk beetje helpt ons. Door de steun kregen we energie om door te gaan”, aldus Angelo.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.