Hengelo
Politiek

Lokaal Hengelo: 'Neem schulden over van slachtoffers toeslagenaffaire'

Lokaal Hengelo vraagt de gemeente of zij bereid is de schulden over te nemen van de Hengelose slachtoffers van de toeslagenaffaire. In Hengelo zijn 41 gezinnen getroffen door het wanbeleid van de Belastingdienst.

21719 Geld
De Belastingdienst heeft jarenlang ouders ten onrechte beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag. © 1Twente

Schone lei

De fractie stelt de raadsvragen naar aanleiding van het bericht dat de gemeente Rotterdam de schulden van de Rotterdamse slachtoffers gaat overnemen. Volgens de gemeente Rotterdam duurt het getouwtrek tussen het Rijk en de schuldeisers te lang; door de schulden over te nemen kunnen de slachtoffers sneller schuldenvrij worden.

De Hengelose fractie wil van het college van B en W weten of wethouder Mariska ten Heuw al contact heeft gehad met het Rijk over het lange proces van het schuldenvrij maken van de slachtoffers en ook of de gemeente Hengelo bereid is om de schulden over te nemen.

Onterechte beschuldigingen

De Belastingdienst heeft jarenlang ouders ten onrechte beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag. Hierdoor moesten de gedupeerde ouders forse bedragen terugbetalen, waardoor veel gezinnen in de financiële problemen kwamen. De Belastingdienst heeft toegezegd om alle gedupeerde ouders schadeloos te stellen, maar in het tempo waarin het nu gaat, kan het wel eens jaren duren voor alle schade is afgehandeld, aldus Lokaal Hengelo.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.