Hengelo
Radio
Video

Zeilkamp voor arme kinderen kampt met tegenwind

De organisatoren van het jaarlijkse zeilvakantiekamp van de Hengelose stichting De Ruime Wind zijn op zoek naar vrijwilligers. Vooral zeilinstructeurs zijn dringend nodig om de jongeren en kinderen deze zomer weer te kunnen begeleiden. De stichting verzorgt zeilkampen voor kinderen en jongeren, ongeacht hun financiële situatie.

Verloop vrijwilligers

Het vinden van geschikte vrijwilligers voor het zeilkamp is ieder jaar weer een gedoe, vertelt bestuurslid Henk ter Horst: "Je hebt toch te maken met verloop van vrijwilligers. Vorig jaar hebben wij geen zeilkampen gehad, waardoor het verloop dit jaar nog groter is", zegt Ter Horst. "Nu moeten wij veel moeite doen om zeilinstructeurs binnen te halen."

Geen 'Friese meren' in Twente

Het lastig werven van vrijwilligers heeft ook te maken met de geografische ligging van Twente, legt Ter Horst uit: "We hebben hier niet zoveel water. Hier zijn geen grote meren en vaarten, zoals in Friesland." Door het gebrek aan water is de zeilsport ook minder populair in deze regio. "Het is dan ook van belang dat je kijkt binnen je netwerk. Daar zijn wij nu mee bezig", zegt het bestuurslid.

'Toegankelijk zeilkamp'

De stichting organiseert al ruim veertig jaar zeilkampen in de zomer. Het doel is het bieden van een toegankelijke zeilvakantie voor alle kinderen en jongeren, ongeacht hun financiële situatie. "Het is een heel gemêleerd gezelschap, maar we richten ons vooral op kinderen die in armoede leven. We willen hen gewoon een onvergetelijke vakantie bieden. Het zeilkamp wordt gerund door vrijwilligers en draait op subsidies en giften."

icon_main_info_white_glyph

Stichting De Ruime Wind

Vrijwilligers kunnen zich melden via de website van de Stichting De Ruime Wind.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.