Verkeer
Stuur appje
Zoek

Leerlingen De Grundel weten wel hoe Hengelo er in 2040 uit moet zien: ‘Duurzamer, natuurlijker en meer verbinding’

Hengelose jongeren hebben een duidelijke visie hoe hun stad er in 2040 uit moet zien. Duurzaamheid, natuur en sociale samenhang moeten op één staan. Tijdens pitches in het stadhuis, georganiseerd door de gemeente Hengelo, deelden leerlingen van middelbare school De Grundel donderdag 4 april hun ideeën. Wethouder Gerrits is enthousiast: "Maar ik hoop niet dat de jongeren te veel willen veranderen aan Hengelo, want dan doen wij iets niet goed."

Duurzamere bedrijven

Bedrijven moeten duurzamer gaan werken, de stad moet een stuk groener worden en er moeten meer ontmoetingsplaatsen komen, die sociale verbinding aanmoedigen. Dat moet allemaal onderdeel gaan uitmaken, wat de leerlingen betreft in elk geval, van de nieuw op te stellen Omgevingsvisie 2040.

Gerard Gerrits

Wethouder Gerard Gerrits was onder de indruk van de presentaties: “Deze jongeren laten zien dat ze betrokken zijn bij de toekomst van hun stad en ze vragen naar een leefomgeving die inclusief en duurzaam is.”

Sjoerd mertens
Lees ook
Hengelose scholieren denken mee over beter bereikbare stad in 2040

Bataafs Lyceum

Dat er daadwerkelijk iets met de input van de leerlingen gedaan kan worden, bewijst een idee van leerlingen van het Bataafs Lyceum. Ze brachten vorig jaar het idee van een 'mobiliteitshub' in tijdens een bijeenkomst over het Mobiliteitsplan, dat onderdeel uitmaakt van de Omgevingsvisie. Uiteindelijk worden die hubs genoemd op pagina 41 van het Mobiliteitsplan 2040.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.