Twente
Enschede
Sport
Voetbal
FC Twente
Video

Jacob Malki-shirts bijna uitverkocht: 'Nog maar een paar exemplaren over'

De actie van FC Twente-materiaalman Jacob Malki en zijn zoon Marcos, waarbij ze kampioensshirts met Malki senior erop verkopen, is een succes. Er zijn nog maar een paar exemplaren over. De opbrengst van de verkoop is voor Vak-P en het project 'Rood is onze Veste'.

Vorige week zijn vader en zoon gestart met de verkoop van de t-shirts die werden gemaakt bij het kampioenschap in de Eerste Divisie twee jaar geleden. Op de voorkant een afbeelding van vader Jacob Malki, al sinds 1997 materiaalman bij FC Twente. Het was een verrassing van zijn twee zoons, die ook allebei bij de club werken. Zij lieten de shirts destijds speciaal drukken.

Rood is onze Veste

Voor de voorraad die overbleef, hebben de heren nu een mooie bestemming gevonden. De shirts worden, gesigneerd en wel, verkocht om geld op te halen voor het project ‘Rood is onze Veste’. Waarbij de Ultras van Vak-P, samen met andere supportersgeledingen het stadion een fikse opknapbeurt geven. Zo wordt het stadion langzaam letterlijk rood gekleurd, maar rijzen er ook andere elementen in en rondom de Grolsch Veste. Op de pilaren aan de buitenkant zijn portretten van meerdere clubiconen verschenen. Namen als Wout Brama, Manuel Sanchez Torres, Kick van der Vall en.. Jacob Malki. "We wilden op deze manier wat terug doen voor de jongens," zegt zoon Marcos die de shirtverkoop begeleidt. "Voor deze groep die in hun vrije tijd het stadion kleurt en alles voor de club over heeft."

icon_main_quote_red_glyph

"We wilden op deze manier wat terug doen voor de jongens"

Marcos Malki

De gehele opbrengst wordt gedoneerd. En de verkoop gaat goed: er zijn nog maar een paar shirts over. Allemaal in maat M. Dus straks loopt de hele regio met Jacob Malki op de borst? Marcos hoopt van wel. "Hopelijk zo veel mogelijk mensen. Het gaat hard, dus dat zou wel heel mooi zijn."

Een t-shirt kost twintig euro en bestellen kan via een speciaal mailadres: steunvakp@gmail.com.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.