Enschede
Hengelo
Sport
Voetbal

Hengeloër Remko Pasveer komende twee jaar onder de lat bij Ajax

Remko Pasveer is vanaf volgend seizoen keeper van Ajax. De 37-jarige in Hengelo woonachtige goalie van Vitesse vertrekt transfervrij en tekent voor 2 jaar bij de club uit Amsterdam.

Remko Pasveer lachen
Remko Pasveer is vanaf volgend seizoen keeper van Ajax. Hij komt transfervrij over van Vitesse. © Vitesse

Sportclub Enschede

Geboren Enschedeër Pasveer begon met voetballen bij Sportclub Enschede. Hij was van 2003 tot 2006 reservedoelman bij FC Twente achter Cees Paauwe en Sander Boschker. In de jaren daarna voetbalde hij bij achtereenvolgens Heracles Almelo, Go Ahead Eagles (eerste divisie), wederom Heracles en PSV. De laatste vier jaar was Vitesse zijn club. Hier groeide Pasveer uit tot een van de belangrijkste spelers; een keeper die niet alleen punten pakt met z’n handschoenen, maar ook met z’n doelgerichte uittrappen richting de eigen voorhoede.

Tot voor kort was Pasveer nog in gesprek met Vitesse over een nieuw, eenjarig contract. Maar op het moment dat Ajax zich vorige week meldde, werden de onderhandelingen stopgezet. Pasveer, zoon van oud-FC Twentekeeper Eddie Pasveeer, kon de verleidingen van Ajax niet weerstaan.

Veel ervaring

Bij Ajax is Maarten Stekelenburg (38) nu eerste doelman, nadat eerste keus Andre Onana geschorst werd vanwege dopinggebruik. Toen bleek dat de Kameroener ook nog eens niet wilde bijtekenen en Ajax de jonge Kjell Scherpen nog niet goed genoeg acht voor de rol van tweede keeper moest Ajax op zoek naar een ervaren man achter Stekelenburg. En dat is dus Pasveer geworden.

Daarmee heeft Ajax straks een 37-jarige en een 38-jarige die met elkaar de strijd zullen aangaan voor een plek onder de lat. Opgeteld hebben de twee ook nog 37 jaar ervaring in het betaalde voetbal.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.