Enschede
Video

Zoektocht naar mammoet gaat verder

De zoektocht naar de mammoet van de MuseumFabriek, die in de nacht van zondag op maandag verdween, heeft nog altijd niets opgeleverd. Diverse tips hebben nog niet geleid tot een vindplaats of eventuele daders.

Eerder deze week berichtten wij in 1Twente Vandaag al over het verdwenen skelet, dat het pronkstuk van het museum is. Dat het reuzenskelet uitgerekend nu ontbreekt, is extra treurig. Het is deze week namelijk Nationale Museumweek. Normaliter vinden er dan allerlei activiteiten in musea plaats en is het er uitzonderlijk druk.

DSCF9067
De mammoetschedel hangt nog wel op zijn plek in de MuseumFabriek © Ernst Bergboer

Door corona is het nu niet mogelijk om het museum te bezoeken. De lege plek die de verdwenen mammoet achterliet is daardoor vooral voor de medewerkers van het museum zelf erg pijnlijk. Bezoekers blijft die confrontatie bespaard. Vooralsnog, in elk geval. "We hopen dat dat zo blijft en dat de mammoet snel teruggevonden wordt en er weer staat als het museum weer open mag", zegt Edwin Plokker, hoofd van de afdeling die alle museumstukken beheert.

Tips die kunnen leiden naar de vindplaats van de mammoet of naar de daders, zijn nog altijd meer dan welkom.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.