Hengeloos Peil

Waarbeekdirecteur Moespot: 'Bij ons geen testevents'

Kevin Moespot was op zaterdag 10 april van de partij toen Avonturenpark Hellendoorn een dagje openging als 'corona-testevent', maar de directeur van De Waarbeek moet er niet aan denken zélf lijdend voorwerp te zijn van zo'n test-opening: "Het is voor mij een principekwestie. Je hoort van alle kanten dat de kans op besmettingen in de buitenlucht nihil is, dus waarom zouden we dan vooraf gaan testen?" Hij luchtte deze week zijn hart in de maandelijkse talkshow van 1Twente, Hengeloos Peil.

Coronapaspoort

Waarom was Moespot dan van de partij in Hellendoorn? "Om goed voorbereid te zijn. Als het ons straks door de strot wordt geduwd, zul je toch wat moeten." Hij doelt op het feit dat de overheid misschien wel met coronapaspoorten gaat werken; dat je alleen naar binnen kunt met een negatieve test of een vaccinatiebewijs. "Open gaan is in zo'n geval altijd beter dan dicht blijven."

icon_main_quote_red_glyph

"Als het ons straks door de strot wordt geduwd, zul je toch wat moeten."

Kevin Moespot, directeur De Waarbeek

Volle ziekenhuizen

Dat de ziekenhuizen momenteel stampvol liggen, heeft Moespot natuurlijk ook meegekregen, maar volgens hem wordt het virus niet of nauwelijks verspreid in de buitenlucht. "Kijk, ik ben geen viroloog, maar een bezoek aan De Waarbeek vormt geen enkel gevaar." Of hij misschien ietwat egoïstisch is wat dat betreft? "Ik kijk nu inderdaad vooral naar mezelf. Maar bij BHV zeggen ze ook altijd: denk eerst om je eigen veiligheid, dan pas die van een ander. Nou, die tip neem ik graag ter harte."

Moeilijk jaar

Voor De Waarbeek was 2020 een moeilijk jaar. Door corona had Moespot maar een kwart tot een derde van het aantal bezoekers dat hij in een normaal jaar ontvangt: "We konden in de zomer maar zo'n duizend mensen per dag herbergen, terwijl er normaal wel 3,5 duizend gasten terecht kunnen. Daardoor heb ik vorig jaar geen geld kunnen verdienen. Sterker nog, mijn pensioenpotje is inmiddels bijna leeg."

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn ging op zaterdag 10 april een dagje open voor 'getest publiek'. Moespot nam zelf ook een kijkje: "We hebben veertig minuten in de rij gestaan op de testlocatie, terwijl we een afspraak hadden. Ik zie niet voor me hoe dat gaat werken, als je dat steeds moet doen, als je naar bijvoorbeeld een attractiepark gaat. Het goede nieuws was dat er in Attractiepark Hellendoorn geen rijen waren", lacht Moespot.

Schoolreisjes

De in Drenthe woonachtige Moespot nam eind 2018 samen met zijn vrouw De Waarbeek over. 2019 was hun eerste jaar. Toen was het vooral dingen uitproberen, kijken of hun Drentse ideeën iets voor Twente waren. In 2020 wilden ze 'knallen', maar trok corona aan de noodrem en nu is het even afwachten wanneer er weer iets mogelijk is. "We hebben begroot op een opening op 1 juni, maar hopen al eerder open te kunnen natuurlijk. Ook voor de scholen. Schoolreisjes zorgen voor zo'n dertig procent van de omzet. Die zijn dus essentieel. We hebben al de nodige boekingen staan. Hopelijk hoeven we hen niet teleur te stellen."

icon_main_info_white_glyph

Hengeloos Peil op tv

Hengeloos Peil is vrijdag 23 april te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente. Naast Moespot zijn andere gasten WOII-bevrijder Henry Porter (95), burgemeester Sander Schelberg, ziekenhuisbestuurder Hilde Dijstelbloem en huisarts Maarten Jansen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.