Enschede
Hengelo

Wonen in Hengelo, werken in Madrid? Met Student power kan het!

Anne Koolen wil dit jaar met Student power Europa veroveren. Het in Hengelo zetelende banenplatform richt zich vooral op studenten en pas afgestudeerde starters, die op zoek zijn naar een (bij)baan, stage of traineeship. Het goede nieuws voor Anne Koolen, voor al die studenten én voor de bedrijven die zitten te springen om zo’n platform, is dat er geld beschikbaar komt voor het uitrollen van Student power in heel Europa.

Booking.com

Hoeveel geld precies, wil de 24-jarige Koolen niet zeggen, maar het zal haar en haar drie collega’s absoluut helpen bij het op de kaart zetten van het bedrijfje. Belangrijkste investeerder is Gillian Tans, voormalig CEO van Booking.com. “Ik ken Gillian al een jaar of tien dankzij mijn vader Kees. Hij was mede-oprichter en voormalig CEO van Booking.com. In die tijd, ik was een jaar of 12, had het management een trainingsweekend. Ik ging mee om een bedrijfsfilm te maken.” Ze lacht: “Ik wilde toen nog filmregisseur worden.”

Uiteindelijk werd de in Enschede woonachtige Anne Koolen onderneemster, net als haar vader. Met geld dat ze verdiende met de handel in bitcoins heeft ze in 2019 al een bedrag geïnvesteerd in het destijds piepjonge Student power, dat toen nog in handen was van oprichter Carlien Hartgerink.

icon_main_quote_red_glyph

"De strijd om talent wordt steeds feller, waardoor bedrijven studenten al willen leren kennen voordat ze afstuderen."

Anne Koolen, CEO Student power

Geld, kennis en ervaring

Behalve geld heeft Anne Koolen met de deze week aangekondigde acht grote investeerders ook kennis, netwerk en ervaring ‘gekocht’. “Er zitten mensen uit heel Europa en de VS tussen met kennis van het bouwen van platforms en software, mensen met marketingervaring en mensen die weten hoe je je verhaal het best kunt vertellen. Onder de investeerders naast Gillian Tans ook Annes vader Kees Koolen.

Gillian Tans vertelt dat er overeenkomsten zijn tussen Booking.com en Student power: “Bij Booking.com hebben we een wereldwijd platform ontwikkeld dat reizigers met accommodatie-eigenaren verbindt. Student Power doet net zoiets, maar dan met studenten die relevant werk zoeken verbinden met bedrijven die juist zoeken naar jong talent.”

Gillian tans anne koolen
Gillian Tans (links) en Anne Koolen hebben de handen ineen geslagen. © Student power

Strijd om talent

Anne Koolen over waarom haar platform wel een succes móet worden: “De strijd om talent wordt steeds feller, waardoor bedrijven studenten al willen leren kennen voordat ze afstuderen. Tegelijkertijd willen studenten een streepje voor krijgen door al vroeg relevante werkervaring op te doen. Onze oplossing brengt hen niet alleen bij elkaar, maar helpt ook bedrijven om werk gedaan te krijgen en studenten wat bij te verdienen.”

Het moge duidelijk zijn: Student power is er niet voor jongeren die een baantje als vakkenvuller zoeken, maar die de ambitie hebben om al jong relevante werkervaring op te doen, die aansluit bij hun opleiding. En dat kan ook elders in Europa of verder zijn, aldus Koolen: “Stel, je woont in Hengelo, maar vindt in Madrid het bedrijf dat biedt wat jij zoekt, dan kun je ook op afstand een dienstverband aangaan. Dankzij corona is het zogeheten ‘remote’ werken ook steeds gangbaarder geworden.”

Met het geld van vier eerdere investeerders en de acht nieuwe geldschieters is er nu de mogelijkheid Europa te veroveren. “We gaan contact zoeken met universiteiten, met studentenverenigingen, met bedrijven, noem maar op, om ons platform gevuld te krijgen. In de toekomst willen we ook een plek voor zzp’ers op het platform gaan bieden.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.