Enschede
Cultuur
Wedstrijd
Video

Finalisten Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied over rode loper

Het begon met 150 inzendingen, een record. Nu zijn er nog vijf nummers in de race voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied van 2021. De makers kwamen vrijdag naar Enschede en gingen over de rode loper het Wilminktheater in. Zondag is de finale met uitreiking van de publieks- en juryprijzen online te volgen.

De strijd gaat nog tussen de liedjes Boem Pats Kledder en Boink van tekstschrijver en componist Jan Groenteman, gezongen door Eric Robillard & Freek Koopmans, Dan ben je mijn vriend niet meer van Jasper Smit, Olifant van Gerjan Schreuder, Stotteren van Typhoon en Ziekenhuis van tekstschrijver Jurrian van Dongen, met muziek van Rutger de Bekker en gezongen door Maarten Heijmans.

De prijs

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. De prijs, vernoemd naar de in 2003 overleden Enschedese dichter en schrijver, wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt en bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van 5000 euro. Dit jaar stuurden 150 componisten, tekstschrijvers en producenten hun lied in, meer dan in afgelopen jaren.

icon_main_info_white_glyph

Uitzending finale

Op zondag 18 april om 16:00 uur wordt de winnaar van de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2021 online bekendgemaakt. Dit gebeurt in een speciale uitzending die gratis te zien is op www.willemwilminkprijs.nl.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.