Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wilminktheater maakt vier beste kinderliedjes van Nederland bekend: stem op jouw nummer één

Wat is het beste Nederlands kinderlied van het jaar? Het antwoord op die vraag is weer een stapje dichterbij. De jury koos alvast de top vier van beste beste liedjes uit voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2023. De winnaar wordt op 3 april, aan het eind van de Kindermuziekweek, in het Muziekcentrum Enschede bekendgemaakt. Luister maar eens en stem op het mooiste kinderlied van Nederland.

De landelijke prijs die op 3 april wordt uitgereikt is van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. De Willem Wilminkprijs bestaat uit een jury- en publieksprijs en wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De jury koos de vier topproducties uit negentig inzendingen. Juryvoorzitter is schrijver en theatermaker Mark Haayema. Het publiek kan meestemmen op één van de vier liedjes via willemwilminkprijs.nl

Dit zijn ze dan:

Pakken wat je pakken kan

Tekst en muziek: Jan Groenteman. Het lied wordt gezongen door de cast van de jeugdmusical Superjuffie. “Een lekker pittig lied. Het is precies goed. En weetje: iedereen is wel eens een vals secreet”, zegt de juryvoorzitter over Pakken wat je pakken kan.

Een soort van

Tekst en muziek van respectievelijk Jurrian van Dongen en Peter van de Witte. De zang is van Maria Mae-Van Zuijlen. Jurrian van Dongen won vorig jaar de Wilminkprijs en sleept dit jaar twee nominaties in de wacht. “Ik kan niet om ’m heen. Zijn manier van schrijven heeft iets Wilminkachtigs. Gaat rechtstreeks in je hart. Dit lied gaat over een heel ingewikkeld onderwerp: misbruik onder kinderen. Het is heel precair en gevoelig”, aldus Haayema.

Groente en fruit

Muziek en tekst van het trio Rob Janssen, Gijs Pouwels en Adriaan van de Polder. De juryvoorzitter: “Qua onderwerp compleet heel iets anders en met heel krachtige muziek”.

Niet voor jezelf

Tekst Jurrian van Dongen, muziek van Bart Reinink en gezongen door Merel Polat. “Het lied druipt van melancholie. Je proeft de heimwee. Merel Polat zingt over haar opa.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.