OmArm Enschede

#4 Zijn zelfredzaamheid en maatwerk de oplossingen voor armoede?

Susan van Klaveren en Silke van Alphen van Platform31 in Den Haag over hun Amerikaanse aanpak 'Mobility Mentoring' en de manier waarop gemeenten met mensen in armoede moeten omgaan.

Kinderen en armoede. Het is een combinatie die nergens op de wereld goed uitpakt. Kennis-en netwerkorganisatie Platform31 uit Den Haag doet sinds jaren onderzoek naar de effecten van armoede op de ontwikkeling van kinderen. Met de resultaten helpen zij, door middel van het concept van 'Mobility Mentoring', gemeenten het beleid en handelen concreet te veranderen. Volgens hun onderzoek moeten gemeenten zich realiseren dat de problemen niet alleen bij de kinderen of individuele gevallen liggen, maar dat armoede altijd meerdere generaties betreft. Daarnaast zijn zelfredzaamheid en maatwerk belangrijke onderdelen. In deze podcast vertellen Susan van Klaveren en Silke van Alphen meer over hun onderzoek naar de aanpak van 'Mobility Mentoring' voor ambtenaren.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.