Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Twee keer raak dit weekend: al veertien autobranden in Enschede

456052 764194

In Enschede zijn zaterdagavond en zondagmorgen twee auto s in vlammen opgegaan. In beide gevallen gaat de politie uit van brandstichting.

Bert Hellegers | Tubantia

Enschede wordt al langere tijd geteisterd door autobranden. Zaterdagavond en zondagmorgen was het raak aan de Johannes ter Horststraat en De Klomp. Daarmee komt de score dit jaar op veertien gevallen waarbij vermoedelijk sprake is van brandstichting. Dat is al bijna de helft van het aantal autobranden in het afgelopen jaar, toen er 36 brandstichtingen in de stad zijn gemeld.

Veel bekijks
Aan de Johannes ter Horststraat liep zaterdagavond even voor elf uur een geparkeerde auto flinke brandschade op. Direct nadat de auto vlam vatte, zagen buurtbewoners iemand weglopen. De brand trok veel bekijks. Sporenonderzoek maakte volgens de politie duidelijk dat er sprake is van brandstichting. We hebben ook een buurtonderzoek gehouden, maar dat heeft nog niets opgeleverd , aldus een politiewoordvoerder zondagmiddag.

Datzelfde geldt voor de autobrand aan De Klomp. Daar ging zondagmorgen omstreeks zes uur een geparkeerde auto in vlammen op. Hoewel de brandweer er in slaagde het vuur redelijk snel te blussen, moet de auto als verloren worden beschouwd.

Onrust
Anderhalve week geleden gingen in twee dagen tijd ook twee auto s in vlammen op aan de Elferinksweg en Bonekampsweg. Daarvoor was het een maand rustig in de stad voor wat betreft autobranden. Half februari was er een spraakmakende autobrand in het Hogeland. Toen werd voor de derde keer in enkele jaren tijd een auto van hetzelfde gezin aan de J.J. van Deinselaan in brand gestoken. Dat zorgde voor veel onrust bij buurtbewoners.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. archieffoto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.