Enschede

De Woonplaats in een klap 248 huizen in Enschede en Groenlo rijker

De Woonplaats breidt haar woningbezit flink uit. Ze neemt 238 woningen in Enschede en 10 woningen in Groenlo over van de Brabantse woningcorporatie Mooiland.

457083 hortensiaflat enschede
Bert Hellegers | Tubantia

Een grote speler is Mooiland niet op de woningmarkt in Enschede. De corporatie bezit nog geen 1 procent van de sociale huurwoningen in de stad. Mooiland is vooral actief in Noord-Brabant en in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen en gaf eerder aan zich in de toekomst op deze regioâs te willen concentreren.

AanvullingDe 238 woningen in Enschede en tien woningen in Groenlo zijn daarom aangeboden aan plaatselijke corporaties. De Woonplaats heeft toegehapt. âZe zijn een mooie aanvulling op ons woningbestandâ, aldus Kristy Nijland namens De Woonplaats. Deze corporatie heeft ruim tienduizend huizen in Enschede en vijfduizend huizen in de Achterhoek.

HuurbaasDe betrokken huurders van Mooiland in Enschede en Groenlo zijn inmiddels geïnformeerd dat ze per 30 juni een andere huurbaas hebben. Het gaat in Enschede om 20 huurwoningen aan de Mina Krusemanstraat, 137 woningen aan de Hortensiastraat, 23 woningen aan de Oostveenweg en Lage Bothofstraat, 19 woningen aan de Kottenhof, 23 woningen aan de Gronausevoetpad en Lipperkerkstraat en 16 woningen aan de Gronausevoetpad. In Groenlo betreft het 10 woningen aan de Bevrijdingslaan.

UitzonderingAlle woningen, met uitzondering van de Kottenhof in Enschede, zijn sociale huurwoningen met een huurprijs tot 737 euro. âDe eengezinswoningen aan de Kottenhof zijn woningen in de luxe verhuurâ, aldus Nijland.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: De Woonplaats