Eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierups gaat weer van start

De zomer doorkomen zonder jeukende armen of benen. Goed nieuws! De bestrijding van de eikenprocessierups gaat dit jaar gewoon door.

Het budget voor de bestrijding van de eikenprocessierups bedroeg vorig jaar €550.000. Het budget en de aanpak blijft dit jaar hetzelfde. Carlijn Hartlief, aanvoerder van de eikenprocessierupsverdelgers in Enschede vertelt: “De aanpak van vorig jaar werkte goed. We kunnen nog wat verbeteringen aanbrengen.”

Minder meldingen

“Dit jaar zijn we van 4000 naar 2000 meldingen van overlast gegaan. Dat is natuurlijk een groot succes”, vertelt Carlien. “We hebben 20.000 eiken in Enschede. Als daar 2000 overlastmeldingen van komen, dan valt dat mee.”

Bestrijdingskaart

Op enschede.nl/eikenprocessierups kunnen de inwoners uit Enschede de bestrijding volgen. Op de site is te zien waar en met welke middelen de rupsen worden bestreden. Op sommige plekken huizen beschermde vlinders. Daar mogen de bomen niet met aaltjes en bacteriën worden behandeld.

Benieuwd geworden naar de werking van de bestrijding? Hier vind je een artikel met meer informatie.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.