Hengelo
Politiek

Horeca weer open? Dan weer ruimere terrassen in Hengelo

Mocht de horeca na 20 april weer opengaan, dan zal de gemeente Hengelo zich flexibel opstellen als het gaat om plaatsing van de terrassen. Vorig jaar mochten onder voorwaarden de zomerterrassen worden verruimd, zodat ondernemers makkelijker de anderhalvemetermaatregel konden hanteren. Die handreiking liep tot 1 oktober 2020, maar werd uiteindelijk verlengd tot 1 juni 2021. Van die versoepeling heeft de horeca niet echt kunnen profiteren, door de strengere coronamaatregelen die vanaf 13 oktober werden afgekondigd en de harde lockdown in december.

Terras pixabay
Mocht de horeca na 20 april weer opengaan, dan zal de gemeente Hengelo zich flexibel opstellen als het gaat om plaatsing van de terrassen. © Pixabay

Niet teveel op de zaken vooruitlopen

De gemeente Hengelo zegt voorzichtig voor te sorteren op een mogelijke openstelling van de horeca. “Als het zover is, hanteren we dezelfde insteek, mits die anderhalvemetermaatregel nog van toepassing is", laat een woordvoerder van de gemeente weten. De gemeente wil nog niet teveel op de zaken vooruitlopen, omdat corona nu eenmaal zorgt voor dagkoersen.

Als de situatie rondom corona verandert, positief óf negatief, dan kan dit aanleiding zijn om de verruiming ter heroverwegen. Het zou ook kunnen betekenen dat de anderhalvemetermaatregel eraf gaat en dat ruimere terrassen uiteindelijk niet meer nodig zijn. “We hebben natuurlijk geen invloed op de noodverordening. Maar als gemeente willen we binnen de regels en zonder de belangen van anderen in de binnenstad uit het oog te verliezen blijven meedenken in oplossingen”, zei wethouder Gerard Gerrits vorig jaar.

icon_main_quote_red_glyph

'Als het zover is, dan hanteren we dezelfde insteek, mits die anderhalvemetermaatregel nog van toepassing is'

Gemeente Hengelo

Rol van de horeca

Met het mooie voorjaarsweer willen horecaondernemers zo snel mogelijk open, maar de sector kan voorlopig niet op versoepelingen rekenen. Demissionair premier Rutte en minister De Jonge maakten twee weken geleden bekend dat de huidige maatregelen opnieuw worden verlengd tot 20 april en dat de terrassen voorlopig nog niet open gaan. Dit tot grote teleurstelling van Koninklijke Horeca Nederland, die vindt dat de horeca júist een rol kan spelen in het terugdringen van het virus, doordat in de horeca iedereen veilig én op afstand kan samenkomen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.