Hengelo
Cultuur

Hengelose Manuela verovert harten jury SBS6-show 'We Want More'

Manuela Nzenge heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de SBS6-talentenjacht 'We Want More'. De opnames waren al weer weken geleden, afgelopen zaterdag was ze te zien op televisie. De Hengelose wist de jury van het programma te overtuigen met haar vertolking van het nummer 'Ben' van Michael Jackson. Manuela was maandag 22 maart te gast bij 1Twente Vandaag: "De afgelopen dagen kreeg ik een explosie aan leuke reacties!"

Droom

“Het optreden ging geweldig, het was net een droom”, vertelt ze twee dagen later met een brede glimlach. “Ik vind het eerst altijd spannend om op te treden, maar als ik eenmaal achter de microfoon sta, dan ga ik los.” En dat zagen ook juryleden Henk Poort, Davina Michelle, Ali B, Trijntje Oosterhuis en André Hazes jr. Zonder uitzondering vielen ze voor het zoetgevooisde geluid van de 26-jarige Hengelose met Amsterdamse roots.

Aveleijn's Got Talent

Manuela is geboren en getogen in Mokum, maar verhuisde drie jaar geleden naar Twente. Vanwege een licht verstandelijke beperking werd ze enige tijd begeleid door Aveleijn. Tijdens de jaarlijkse talentenjacht van deze zorginstelling, Aveleijn's Got Talent, werd ze óók hier ontdekt. “Maar ik zing al mijn hele leven. Eerst vanaf mijn twaalfde in het kerkkoor en daarna in de schoolband.”

'Ik wilde stoppen met zingen'

Zingen en optreden, dat is haar lust en haar leven. Vandaar dat de gevolgen van de lockdown haar zwaar vielen. Vriend Maikey: “Ze wilde zelfs stoppen met zingen, omdat ze nergens kon optreden. En toen heb ik haar aangemeld voor deze talentenjacht. Zonder dat ze het wist.” Manuela: “Toen ik het hoorde was ik blij én in shock, maar vooral blij. Dankzij Maikey kan ik nu weer zingen.”

icon_main_quote_red_glyph

"Ze mag dan wel een beperking hebben, muzikaal is ze onbeperkt."

Reactie op Twitter

'Spijker op z'n kop'

Manuela mag dan moeite hebben met ingewikkelde zaken, als ze zingt is geen noot haar te hoog. Mickey lacht: “Op Twitter reageerde iemand op haar halvefinaleplaats met de prachtige woorden ‘ze mag dan wel een beperking hebben, muzikaal is ze onbeperkt'. Dat is de spijker op z’n kop.”

Zijn vriendin: “Als iemand mij iets probeert uit te leggen, begrijp ik het meestal niet direct. Dan wil ik het graag nóg een keer horen. Maar zingen gaat als vanzelf; dan heb ik het altijd direct te pakken.”

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer?

Manuela zal ergens in april te zien zijn in de halve finale. De komende weken zijn er op de zaterdag nog meer voorrondes te zien bij SBS6, steeds om 20.00 uur.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.