Twente
Cultuur
Video
Radio

Podcast helpt achtstegroepers in hun zoektocht naar juiste school

Leerlingen uit groep 8 moeten aan het eind van dit schooljaar een belangrijke keuze maken. De keus voor een middelbare school zorgt voor hoofdbrekens. Daarom heeft RTV-Oost een podcast gemaakt waarin de leerlingen, hun ouders, juffen en meesters en docenten van middelbare scholen aan het woord komen over de vervolgstap. Elisabeth van Kleef vertelde er over bij 1Twente Vandaag.

Gevoel

De leerlingen moeten voor 1 april hun keuze hebben gemaakt. Volgens van Kleef gaan de meeste leerlingen op hun gevoel af: "De leerlingen beleven de open dagen van de middelbare scholen dit jaar niet zoals het hoort. Je bent als leerling in deze coronatijd aangewezen op online, maar de online opendagen vonden ze soms wel saai”, vertelt Van Kleef.

Luisteren

De podcast is gemaakt voor ouders, docenten en leerlingen. Elke week op dinsdag is er een nieuwe aflevering. Die is te luisteren op: iTunes, Spotify, Stitcher, Tune-in en RSS.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.