Hengelo
Video

Slingerplein van start voor online matchen en netwerken

De lancering van het Slingerplein is een feit. Vrijdagmiddag werd het initiatief van Stichting De Slinger Hengelo online geopend met een harde slag op de gong door voorzitter Frank Kerckhaert. Het Slingerplein is een nieuw jaarlijks event met dit jaar een online Slingerbeurs én een netwerk- en kennisprogramma.

In een openingsvideo op de website van De Slinger Hengelo gaven Kerckhaert en ceremoniemeester WIllem Habers tekst en uitleg over het Slingerplein. Aan het woord kwam ook de Hengelose notaris Jan Jaap Suwijn over zijn betrokkenheid bij De Slinger vanaf de oprichting ervan in 2007.

Het Slingerplein als paraplu

De Gieterij van het ROC van Twente is ieder jaar in maart traditioneel het onderkomen van de Slingerbeurs. Vorig jaar maart moest het evenement op het laatste moment worden afgeblazen vanwege de coronacrisis. Dit jaar zou de beurs hoe dan ook doorgaan, maar opnieuw bleek een fysieke beurs niet mogelijk en dus was de hal van het ROC wederom stil en verlaten.

Een teleurstelling voor de organisatie, maar die zat niet bij de pakken neer. Samen met verschillende partners werd een nieuw initiatief opgezet, het Slingerplein, dat gezien kan worden als een paraplu voor verschillende activiteiten, zoals een online beurs waar vragers en aanbieders elkaar kunnen vinden, maar bijvoorbeeld ook netwerkbijeenkomsten en webinars.

Online Slingerbeurs

"Een hele ander opzet, maar op deze manier kan er coronaproof met elkaar gehandeld worden. Niet in geld of aandelen, maar in kennis & kunde, materialen & middelen, klussen & mensen," aldus De Slinger. De organisatie werd vrijdagmiddag meteen verrast door de vele aanmeldingen die na de opening van het Slingerplein binnenstroomden. "We zijn druk bezig met de inventarisatie van alle vragers en aanbieders. We zijn verrast door het aantal aanmeldingen. Alle maatschappelijke organisaties en bedrijven ontvangen nog een mail over de voortgang en om afspraken vast te leggen."

Het hele jaar door matchen

Via Slingerbeurs.nl kunnen ook na 12 maart het hele jaar door digitaal matches gemaakt worden. De Slingerbeurs als event zal één keer per jaar plaatsvinden, als onderdeel van het Slingerplein. Wat de organisatie betreft , is dat de volgende keer weer fysiek in de Gieterij bij het ROC van Twente. "Hopelijk ontmoeten we elkaar volgend jaar weer live."

Bekijk hieronder de opening van het Slingerplein met uitreiking van de Slingerjaarprijs 2020 en interview met notaris Jan Jaap Suwijn:


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.