Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Stichting All4Free wint Slingerjaarprijs 2020

De Slingerjaarprijs 2020 is gewonnen door All4Free. Deze stichting is in 2010 als particulier initiatief gestart om minima te helpen aan onder meer kleding, speelgoed, schoenen, boeken en huisraad. De hulp is bedoeld voor mensen die onder het sociaal minimum leven en mensen die net tussen wal en schip vallen. Vorig jaar startte All4Free een tijdelijke voedselbank vanuit Schouwburg Hengelo.

Match van het jaar

All4Free ondersteunt ongeveer 480 gezinnen in Hengelo met onder meer kleding, schoenen, speelgoed en boeken. De stichting deed vorig jaar zelf ook een beroep op De Slinger Hengelo met een hulpvraag en werd gematcht aan twee bedrijven. Het bedrijf Brains & Craft realiseerde geheel belangeloos een website voor All4Free en SKO zorgde ervoor dat de stichting tafels, stoelen en whiteboard kreeg voor hun pand aan de Slauerhoffstraat.

'We zijn enorm blij dat we hebben gewonnen,' zegt Melissa Mulder, initiatiefneemster van All4Free bij de bekendmaking. Ze krijgt een cheque van 500 euro uit handen van Slinger-voorzitter Frank Kerckhaert. Ook Sajida Zaimi van Brains and Craft en Johan Westra van SKO glunderen bij de uitreiking dat 'hun match' heeft gewonnen en ontvangen voor hun bijdrage een Slingertrofee gemaakt door AtelierZ van Aveleijn.

Record aantal stemmen

De Slingerjaarprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de match van het jaar. Dit jaar kreeg de Slinger Hengelo een record aantal stemmen. Bijna 5400 mensen brachten hun stem uit op de negen genomineerden. Matches worden via De Slinger gesloten met een gesloten beurs tussen o.a. Hengelose vrijwilligersorganisaties en maatschappelijk betrokken bedrijven.

20210304 uitreiking slingerjaarprijs2020 groepsfoto
All4Free, winnaar van de Slingerjaarprijs 2020. Op de foto (bovenaan): Melissa Mulder, initiatiefneemster Stichting All4Free. In het midden: Frans Kattenpoel en Frank Kerckhaert van De Slinger Hengelo. Onderaan: Sajida Zaimi, Business Unit Manager van Brains and Craft en Johan Westra, regio accountmanager van SKO
Beeld: Emile Urban
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.