Hengeloos Peil
1Twente

Welbions, FBK Games en de nieuwe cultuurmakelaar in Hengeloos Peil

In Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, dit keer onder meer aandacht voor betaalbaar huren in Hengelo, voor de FBK Games en voor de kersverse cultuurmakelaar Jessie van Piekartz.

Gaat de verhuurdersheffing van tafel?

Als eerste aan tafel Harro Eppinga, bestuurder van Welbions, en Vincent Mulder, raadslid namens de SP. De wooncorporatie heeft als taak te zorgen voor voldoende woningen voor mensen met een smalle beurs, maar die taak staat onder druk. Onder meer door de veelbesproken 'verhuurdersheffing'. Welke middelen heeft Eppinga om van die heffing af te komen en wat kan de politiek daarin betekenen?

Cultuur als bindmiddel

Ook aan tafel Jessie von Piekartz, de cultuurmakelaar van Hengelo. Ze vervult die taak al enkele maanden, maar is nog niet met haar verhaal naar buiten getreden. In Hengeloos Peil stelt ze zich voor en vertelt ze wat ze voor de Hengeloërs kan betekenen. Naast haar zit Jacintha Blom, cultuurcoach in Enschede, maar woonachtig in Hengelo. Wat is het verschil tussen het takenpakket van hen beiden en heeft Blom tips voor Von Piekartz?

Hengeloos peil februari 2021
De presentatie van Hengeloos Peil is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink (tweede van links) en Franklin Veldhuis (tweede van rechts). © 1Twente
icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer te zien?

De presentatie van Hengeloos Peil is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Franklin Veldhuis. Het programma is dinsdag 16 maart live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl en later zijn de verschillende items afzonderlijk te bekijken op deze website en op het Facebook- en YouTube-kanaal van 1Twente Hengelo. Vrijdag 19 maart is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.

FBK Games, met of zonder publiek?

Het derde blok wordt gevuld door Hans Kloosterman, de directeur van de FBK Games. De belangrijkste atletiekwedstrijd van Nederland gaat sowieso door, liet hij donderdag 11 maart weten. Of er fysiek publiek bij de wedstrijd aanwezig kan zijn, is nog de vraag, maar met enkele technische hoogstandjes moet het zowel voor de atleten als voor de televisiekijkers een bijzonder evenement worden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.