Hengelo
Cultuur
Radio
Video

DJ Jelmex verdrijft de verveling met een vette livestream

Om jongeren een hart onder de riem te steken in deze lastige tijd heeft de gemeente Hengelo samen met Metropool en DJ Jelmex een livestream op touw gezet die zaterdag 13 maart 's avonds mee te beleven is vanuit de luie stoel. De Deldense DJ Jelmex, oftewel Jelmer Boensma, vertelde er donderdag 11 maart over bij 1Twente Vandaag.

'Ik mis de feesten'

Jelmer (13) geeft toe dat hij wel klaar is met alle beperkingen die corona hem oplegt: "Ik mis de feesten en de vele optredens. Het leven is nu hartstikke saai. Vóór corona draaide ik meerdere keren per week, nu doe ik alleen nog maar livestreams."

Komende zaterdag wordt de vierde. Waar de eerste drie shows werden gestreamd vanuit het bedrijfspand van z'n vaders verkeersschool in Delden zal hij zaterdag in Metropool in Hengelo staan. "Met een ledscherm en een lichtshow en een paar andere, bevriende dj's (zie kader, red.). Dat wordt helemaal te gek. Ik heb er ontzettend veel zin in!"

icon_main_info_white_glyph

Wie en waar?

Op zaterdag 13 maart dropt de gemeente Hengelo gratis hiphop en EDM op een beeldscherm bij jou in de buurt. Een livestream speciaal voor jongeren met live-optredens en dj-sets van ADF Samski, Billy The Kit, Brent en Jelmex. Tune in vanaf 20.20 uur via de website van de gemeente en die van Metropool. De show start om 20.30 uur en duurt twee uur.

Clip met Emma Boertien en Merle Sjoers

DJ Jelmex is ondanks zijn jeugdige leeftijd een bekende naam in de regio, zeker nadat hij vorig voorjaar een nummer opnam met zangeressen Emma Boertien (Almelo) en Merle Sjoers (Wierden) en rapper YO-EY (Almelo). Daarin werd de jeugd op het hart gedrukt de coronamaatregelen in acht te nemen in de verwachting dat het virus dan snel de kop ingedrukt zou zijn.

De gemeente Hengelo werkte mee aan die clip - zelfs de burgemeester had nog een klein rolletje -, waardoor het contact nu ook weer snel gelegd was. Toen bleek dat ook Metropool aan een livestream met hiphop en dance werkte, werden de handen in een geslagen en het resultaat is zaterdag mee te beleven.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.