Enschede
Aankondiging

Corona velde burgemeester Onno van Veldhuizen, maar vanaf maandag staat hij er weer

Na vijf maanden gedwongen afwezigheid keert burgemeester Onno van Veldhuizen op 15 maart weer terug op het gemeentehuis. Zijn vervanger Henk Jan Meijer maakt plaats, Van Veldhuizen keert voorlopig voor vijftig procent terug. Met een gehoorapparaat, want door corona liep hij gehoorschade op. “Maar ik heb er zin in.”

Corona velde hem in november. ’t Was kantje boord. De klap kwam keihard aan. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal deed het pijn.

Zeker toen hij vervangen moest worden. “Je wordt van het veld afgehaald. Je hebt het gevoel dat je faalt. Ik weet het wel: het is niet terecht, maar zo voelt het wel.”

icon_main_quote_red_glyph

'Trek ik dit nog zes jaar? Die vraag heb ik me gesteld.'

Onno van Veldhuizen over zijn terugkeer als burgemeester

Van Veldhuizen staat vlak voor de tweede termijn van zes jaar waaraan hij dolgraag wil beginnen en die hij wil volmaken.

‘Trek ik dit nog zes jaar? Die vraag heb ik me gesteld. De toekomst kennen we niet, maar die ga ik met vertrouwen tegemoet. Ben ik dezelfde als voor corona? Dat gaan we zien. In deze tijd gaat het erom aan onze stad verder te bouwen. Als het niet gaat moet je streng voor jezelf zijn.”

icon_main_info_white_glyph

Morgen online: uitgebreid interview

1Twente had deze week een uitgebreid interview met de burgemeester over corona en wat dat met hem deed, over de langdurige herstelperiode en hoe hij nu tegen de stad aankijkt.

Het interview staat vanaf zaterdagmorgen op 1Twente.nl en wordt zaterdag en zondag op het televisiekanaal van 1Twente om 20.00 en 22.00 uur uitgezonden.

20210304 COENKRUKKERT ONNO VAN VELDHUIZEN NIELS VEURINK TEUN STAAL INTERVIEW
Onno van Veldhuizen (rechts) in een uitgebreid interview over zijn terugkeer, zaterdag te zien op 1twente.nl © Coen Krukkert

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.