Radionieuws
Aankondiging

Voute Frijdag op 1Twente: 'We maken het zo fout mogelijk'

1Twente verandert vrijdagochtend in een "foute” zender, want tussen 07.00 en 12.00 uur zijn alleen echte meezingers te horen. Een top 50 samengesteld door luisteraars, maar er is ook livemuziek van onder andere Johan Vlemmix, Stef Ekkel en Spang.

Jeffrey Veld Ernst Bergboer Foute vrijdag
Jeffrey Veld is één van de initiatiefnemers van de 'Voute frijdag' © Ernst Bergboer

Top 50

“Hoe fout wil je het hebben?”, vraagt één van de initiatiefnemers, Jeffrey Veld. Samen met medepresentatoren Bennie Spijkerman, Mark Schepers en Claudia Glandrup is hij van plan er een feestje van te maken. “We maken het zo fout mogelijk".

Over wat dan onder een ‘foute’ plaat verstaan wordt, is hij duidelijk: “alles wat je maar mee kunt zingen.” Van dat soort platen gaan ze er in ieder geval zo'n stuk of vijftig laten horen. Uit 450 aangevraagde platen werd een lijst gemaakt die vrijdag zal worden afgespeeld.

Mystery guest

En er is livemuziek. Artiesten als Johan Vlemmix, Harm Spang en Stef Ekkel, bekend van 'liever te dik in de kist', komen optreden in de studio van 1Twente. Én er komt een mystery guest. En dat is "echt een mystery guest", belooft Veld.

De 'Foute vrijdag' is morgen van 07.00 tot 12.00 uur te luisteren op 1Twente radio. En hier live te zien:


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.