Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wie wint een jaar lang frikandellen? Frituurloop komt naar Enschede

FRIKANDEL PASSEND
Beeld: Marly Wilens

Een jaar lang frikandellen. Dat is de hoofdprijs van de frikandellenloop die op 20 en 21 maart in Enschede wordt gehouden. Het gaat om een wandeltocht langs verschillende cafetaria's waarbij onderweg quizvragen moeten worden beantwoord.

Quiz met frituurvragen

Tijdens de tocht van zo'n zes kilometer komen deelnemers langs vijf cafetaria's in Enschede waar verschillende snacks gehaald kunnen worden. Per locatie wordt een quizronde gespeeld vol met frituurvragen en vragen over de deelnemende cafetaria's. Daarmee vallen verschillende snackprijzen te winnen, met als hoofdprijs een jaarvoorraad aan frikandellen.

Aanmelden kan solo of als duo voor zaterdag 20 maart of zondag 21 maart met starttijden om 12.00 uur en 15.00 uur. Deelnemers betalen €4,00 om mee te lopen. Daarmee krijgen ze korting op de snacks, die nog wel betaald moeten worden. Aanmelden kan op deze site.

Vuurdoop

De frituurloop is een initiatief van 'De Culinaire 4 mijl' en beleefde de afgelopen weken haar vuurdoop in Groningen, Leeuwarden en Zwolle. Enthousiaste reacties daar zorgen ervoor dat de loop nu verder in Nederland wordt uitgezet.

Welke vijf cafetaria's in Enschede meedoen, maakt de organisatie nog niet bekend. Er zijn nog twee plekken vrij voor ondernemers die aan willen sluiten. Drie zaken worden aangewezen in samenwerking met snackmerk Mora. De route wordt op de dag zelf alleen aan de deelnemende wandelaars bekend gemaakt om drukte op de route te voorkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.