Hengelo

Gemeente haalt takken op, maar bewoner krijgt géén compost

Veel mensen gaan de komende weken aan de slag in hun tuin. Daarbij wordt er ongetwijfeld weer fiks gesnoeid. Twente Milieu speelt daar op in door bij de mensen aan huis snoeihout op te halen, de zogenoemde 'takkenronde.' Aanmelden daarvoor kan tot 19 maart. De jaarlijkse compostactie gaat dit jaar niet door, vanwege de te verwachten drukte op het Milieupark. "Dat is niet verantwoord in verband met de coronamaatregelen", aldus een gemeentewoordvoerder.

Branch 3873825 1280
Deze takken schreeuwen om een snoeibeurt. © Luisella Planeta Leoni via Pixabay

Gratis afhalen

Twente Milieu haalt op afspraak gratis snoeihout op. Dat gebeurt tussen maandag 22 maart en vrijdag 26 maart. Hengeloërs hoeven deze maand dus geen kosten te maken door snoeihout naar het afvalbrengpunt te brengen en het hoeft ook niet allemaal in de groene container. Die zit dan immers in no time vol.

icon_main_quote_red_glyph

"Boomstobben, los blad en ander tuinafval worden niet meegenomen."

Gemeente Hengelo

Aanmelden? Bel Twente Milieu!

Belangstellenden kunnen zich tot 19 maart aanmelden door te bellen met de klantenservice van Twente Milieu via telefoonnummer 0900 - 852 0111 (lokaal tarief). Dat kan op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Er kan maximaal 3 kuub snoeihout gratis worden opgehaald. Het moet op de afgesproken dag gebundeld aan straat worden gelegd. Boomstobben, los blad en ander tuinafval worden niet meegenomen.

Geen gratis compost vanwege corona

De landelijke actie rondom compost die Twente Milieu ieder jaar organiseert in samenwerking met Twence gaat dit jaar niet door. Twente Milieu deelt al jaren op een vaste dag in het jaar gratis compost uit. Dat kan dit jaar niet vanwege de coronamaatregelen. Een gemeentewoordvoerder: "Door die maatregelen zit Twente Milieu met andere regels op het Milieupark. Ze laten minder bezoekers toe en zorgen ervoor dat bezoekers en medewerkers niet te dicht bij elkaar komen."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.