Enschede
Video

Bij Rigtersbleek gaat de vlag uit voor de G-voetballers

Het mag weer. Voetballers tot 27 jaar mogen vanaf woensdag het veld weer op. Zonder anderhalve meter maatregel. Bij Rigtersbleek gaat de vlag uit. Vooral misschien ook wel, omdat de G-spelers weer mee mogen doen. “Want zij zijn het hardst geraakt. Voor hun ben ik het allergelukkigst”, zegt voorzitter Sara Nijenhuis van de voetbalclub.

Creatief

De voorzitter is streng. Tot 27 jaar is tot 27 jaar en er wordt niet gemarchandeerd. “Er is een grens gesteld. Dus dat is het. Je kunt best wel creatief zijn met een 28-jarige die buiten de boot valt. Die maak je trainer”, aldus Nijenhuis.

Maar dat is het dan ook. Het bestuur en de vrijwilligers van de club hadden de handen vol om de trainingsuren naar voren te halen. De avondklok maakt dat alle trainingen en interne wedstrijden, want dat mag ook, om half negen afgelopen moeten zijn. En dat was best een klus, aldus de voorzitter.

Jonge teams

Rigtersbleek heeft overigens niet zo heel veel last van spelers die net te oud zijn om mee te mogen doen. “We hebben ’t makkelijk met onze heel jonge teams en de ouderen die moeten wachten op hun beurt”, aldus Nijenhuis.

Dat de vlag uitgaat is logisch. “Het is belangrijk dat de jongeren het veld weer op mogen. Alles is afgenomen. Sport gaat over bewegen en ontmoeten en dat kon niet meer. Wat heb je dan nog? Het gaat dan ook over eenzaamheid. Het is een verademing dat er weer getraind mag worden.

G-sporters

Dat dan ook de G-spelers mogen voetballen is de kers op de taart voor Nijenhuis. Rigtersbleek heeft een grote afdeling met zo’n 90 gehandicapte sporters die tot op de dag van vandaag niet mochten trainen of spelen. “We konden hen de regels niet uitleggen. Heel triest.” De vrijwilligers rondom die groep pakken deze week de uitdaging op en staan er weer om de groep te begeleiden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.