Enschede

Jan Streuer nieuwe technisch directeur FC Twente

FC Twente is bij de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur uitgekomen bij een tijdelijke oplossing: Jan Streuer - oud-speler van de club - gaat de functie voor maximaal een jaar vervullen.

461329 586046
Leon ten Voorde | Tubantia

Dat FC Twente bij een tijdelijke oplossing uitkomt heeft te maken met de moeizame zoektocht van de voorbije weken. De club kreeg enkele keren een nee te horen van beoogde kandidaten en ondertussen begon de tijd te dringen, omdat FC Twente als enige in de eredivisie nog trainersstaf dan wel technisch directeur had. De club was daardoor nog onthand op de spelersmarkt die inmiddels op gang is gekomen.

Goede bekendenAlgemeen directeur Paul van der Kraan kent de geboren Lossernaar Streuer uit hun gezamenlijke periode bij Vitesse. ,,Op verzoek van zowel Jan als de club betreft het een contract voor maximaal een jaar. Met zijn jarenlange ervaring in de (internationale) scouting en het technisch management van clubs in binnen- en buitenland denken we met hem de juiste man in huis te hebben gehaaldâ, aldus Van der Kraan.

Veel werk,,Het is voor mij heel bijzonder om terug te keren in de regio en voor een jaar aan de slag te gaan bij de club waar ik mijn betaald-voetbal-carrière ooit begonâ, zegt Streuer. ,, Ik hoop met mijn ervaring bij te dragen aan de nieuwe stap van FC Twente richting de toekomst. De afgelopen periode heb ik diverse gesprekken gevoerd met de clubleiding en ik weet wat ons de komende tijd te wachten staat. De aanstelling van de nieuwe trainer en het samenstellen van een representatieve selectie voor het komend seizoen hebben de hoogste prioriteit. Er is een hoop werk te doen.â

Bekende naamStreuer, die tussen 1969 en 1974 voor FC Twente speelde, is een bekende naam in de voetballerij. Na zijn actieve spelerscarrière ging Streuer aan de slag als trainer bij FC Utrecht en werd vervolgens Hoofd Scouting en Manager Voetbalzaken bij Vitesse. Streuer was tot 2007 werkzaam voor de Arnhemse club. Dat jaar maakte hij de overstap naar de topclub Shakhtar Donetsk waar hij directeur scouting en technisch adviseur werd. Streuer was acht jaar in dienst bij de Oekraïense club, daarna startte hij zijn eigen sportmanagementbureau.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.