Hengelo

Tactus wil opvang langdurig verslaafden op Gezondheidspark

Het Gezondheidspark in Hengelo is in beeld als locatie voor de opvang van langdurig verslaafden door Tactus. De organisatie wil een vestiging in Hengelo openen aan de P.C. Borstlaan, naast het parkeerterrein van Het Borsthuis.

Borsthuis veldje parkeerplaats hengelo gezondheidspark
Tactus wil opvang van langdurig verslaafden op het Gezondheidspark. © Google Streetview

Het gaat om een gebouw met 24 eenpersoons-appartementen waar mensen met een verslaving wonen en begeleiding ontvangen. Op de locatie is 24 uur per dag begeleiding van Tactus aanwezig. De bewoners hebben allemaal een dagbesteding en wonen er voor langere tijd. Naast de appartementen komen er ook kantoren, waar Tactus behandelgesprekken kan voeren met cliënten. Het is de bedoeling dat woningcorporatie Welbions het opvangcomplex zal realiseren.

Nieuwe woonzorgvoorziening in Hengelo

Tactus biedt wonen met zorg en begeleiding voor mensen met verslavingsproblematiek. Deze woonzorgvoorzieningen bevinden zich in verschillende steden in Twente, waaronder vier woonzorglocaties in Enschede en eentje in Almelo. In Hengelo is nog geen woonzorgvoorziening. Dit betekent dat Hengeloërs die deze vorm van huisvesting nodig hebben nog niet in Hengelo terecht kunnen.

Voorzien in behoefte

De gemeente Hengelo wil graag meewerken aan het realiseren van een nieuwe woonzorgvoorziening op het gezondheidspark: "Daarmee voorzien we in de behoefte van Hengelose inwoners die daarvoor in aanmerking komen." Tactus kent een wachtlijst van ongeveer 60 mensen voor deze vorm van wonen met begeleiding. Daar staan ook Hengelose inwoners op. Er is behoefte aan uitbreiding van woonzorglocaties.

Direct omwonenden zijn inmiddels schriftelijk op de hoogte gebracht van de plannen. Tactus wil graag met de bewoners in gesprek om de plannen nader toe te lichten. Daarna zal de formele vergunningsprocedure worden gestart.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.