Hengelo
Haaksbergen

'Schatkaart' voor kinderen die op avontuur willen in zuidelijk Twente

Voor kinderen is er van alles te beleven in de regio, maar veel ouders en verzorgers hebben daar vaak geen goed beeld van. Daarom hebben Hengelo, Haaksbergen en Hof van Twente besloten het aanbod te bundelen op een speciale plattegrond met kinderactiviteiten. Tot en met komende zondag kunnen ondernemers en instellingen uit deze drie gemeentes zich nog melden. Sanne van Voorst probeerde woensdag bij 1Twente Vandaag de laatste plekjes op de kaart gevuld te krijgen.

'Kost de ondernemer niks'

"We hebben nu zo'n twintig activiteiten aangemeld gekregen", vertelt de studente Toerisme Management aan Saxion in Deventer. "Die hebben zich de afgelopen drie dagen aangemeld. Tot en met zondag hebben de overige aanbieders nog de tijd zich in te schrijven. Dit is geheel kosteloos."

De Hengelose heeft deze klus opgepakt in het kader van haar afstuderen. De afgelopen jaren liep ze al stage en werkte ze enige tijd betaald voor HofMarketing; ze kent dus het klappen van de zweep.

In de drie genoemde gemeenten is een groot aanbod aan attractieparken, musea, kinderboerderijen, zwembaden en speeltuinen. Die zijn echter lang niet allemaal even zichtbaar. Van Voorst: "Vandaar het verzoek van een groot aantal ondernemers voor een dergelijke overzichtskaart. Het idee lag er al een tijdje, maar omdat niemand het oppakte bleef het liggen." Tot het de 25-jarige Hengelose wel aardig leek als afstudeeropdracht.

icon_main_quote_red_glyph

"Het idee lag er al een tijdje, maar omdat niemand het oppakte bleef het liggen."

Sanne van Voorst

Aanmelden kan tot en met zondag

Bij HofMarketing pakte ze het op samen met de toerismebureaus in Hengelo (Hengelo Promotie) en Haaksbergen (Haaksbergen Promotie). Het idee is overigens allerminst nieuw: in Noordoost-Twente en westelijk Twente hebben de gemeentes al zo'n kaart.

Aanmelden voor de plattegrond kan nog tot en met zondag via een mail aan info@hofmarketing.nl. Eind maart is de plattegrond klaar en dan zal ie komen te liggen bij de ondernemers en bij de toerismebureaus in de regio. Hij is dan ook te zien op visittwente.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.