Hengeloos Peil
1Twente

In Hengeloos Peil aandacht voor verward gedrag en verenigingen in crisistijd

In Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, dit keer volop aandacht voor de maatschappelijke gevolgen van corona. Een pilot in Hengelo moet ervoor zorgen dat mensen die verward gedrag vertonen niet ontsporen, de Slinger Hengelo houdt binnenkort een online Slingerbeurs onder de noemer Slingerplein en hoe overleven verenigingen de huidige crisis? We spreken daarover met de voorzitter van Armonia, de directeur van de muziekschool en de voorzitter van de Hengelose IJsclub.

Schaatsplezier

Om met die laatste te beginnen, Bob Groenewoud heeft juist een paar heerlijke dagen achter de rug. Drie dagen lang kon er door honderden liefhebbers geschaatst worden op de combibaan aan de Van Alphenstraat. Hoewel ook de ijsclub hinder ondervindt van de crisis, kregen ze er juist afgelopen zomer tientallen leden bij. Groenewoud vertelt hoe ze dat gedaan hebben.

Man 5705941 1280
Een pilot in Hengelo moet ervoor zorgen dat mensen die verward gedrag vertonen niet ontsporen. © Gerd Altmann via Pixabay

Armonia en Oyfo hebben elkaar nodig

Manon Jonquière is voorzitter van muziekvereniging Armonia. Hoe gaat deze grootste muziekvereniging Hengelo om met de uitdagingen waarvoor zij zich gesteld zien? Het grootste probleem is nu het werven van nieuwe leden, terwijl je geen open dagen kunt houden en geen scholen kunt bezoeken. Kan de muziekschool, onderdeel van Oyfo, daar nog een rol in spelen?

De Slinger Hengelo moet het ook hebben van het menselijke contact. Want hoe bewerkstellig je een match als je geen handen kunt drukken? Daarover komen Fred Stokkers en Lidy Noorman vertellen.

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer te zien?

De presentatie van Hengeloos Peil is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Franklin Veldhuis. Het programma is dinsdag 16 februari live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl en later zijn de verschillende items afzonderlijk te bekijken op deze website en op het Facebook- en YouTube-kanaal van 1Twente Hengelo. Vrijdag 19 februari is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.

Denise en Marcel weten wat het is

Hengeloos Peil wordt dit keer geopend door Denise Bosma en Marcel Schepers, twee ervaringsdeskundigen van Ixta Noa. Zij weten wat het is om in een psychische crisis te raken én om er weer uit te komen. Die deskundigheid nemen ze mee in hun werk. In Hengelo loopt er, mede onder hun aanvoering, al enkele maanden een pilot die moet voorkomen dat mensen met verward gedrag ontsporen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.