Enschede
Video

Enschedese rijscholen stellen staking uit vanwege weersomstandigheden

Enschedese rijschoolhouders waren deze vrijdag eigenlijk van plan om te staken, omdat ze sinds weken geen inkomen hebben en vanuit de overheid geen steun krijgen. Maar vanwege de weersomstandigheden verplaatsen de instructeurs hun staking naar volgende week.

Sinds 15 december zit het CBR dicht en ook Hans Pierik van rijschool Drive Easy in Enschede moest noodgedwongen stoppen. Daarom wil hij nu tot staken overgaan. Pierik is medeorganisator van de staking die de rijscholen in Enschede organiseren.

Geen examens

De autorijlessen moesten 15 december stoppen, maar de lessen voor de brommers en motors mochten doorgaan, omdat leerlingen en instructeurs hier minder contact met elkaar vallen. Toch moest Pierik ook met deze lessen stoppen, omdat het CBR sinds december dicht zit en geen examens kan afnemen.

Niet langer vol te houden

Pierik vertelt dat de rijscholen daarom ook op slot zitten. "Maar zonder inkomen en steun van de overheid houden we dit niet langer meer vol”, maakt hij duidelijk. Daarom besloot hij, samen met andere rijschoolhouders, te protesteren tegen dit beleid. De staking houdt plaats op de parkeerplaats van CBR Examencentrum in Enschede op 19 februari om 16.00 uur. Enschedese rijschoolondernemers willen die dag met hun auto's voor het kantoor voor het examencentrum staan en het CBR attent maken op hun situatie.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.